Site pictogram Nederweert24

Theo Coumans benoemd als wethouder

Benoeming wethouder Theo Coumans VVD Nederweert-4Theo Coumans is dinsdagavond tijdens een extra raadsvergadering benoemd als wethouder van de gemeente Nederweert. Hij volgt hiermee Hans Houtman op die op 28 juni afscheid nam van de raad.

De fractie JAN en PvdA hadden voorafgaande aan de eedlegging pittige vragen. Vooral de fractie JAN was zeer bezorgd. Volgens de voltallige fractie is Coumans niet van onbesproken gedrag, daardoor niet geschikt als wethouder en dus niet benoembaar. “We kunnen geen enkel respect opbrengen na het vooral op 8 november 2011 waarbij Theo een por uitgedeeld heeft aan een lid van de fractie. Het raadslid is daardoor gevallen, met geestelijke stoornis als gevolg en is daarna niet meer in deze raadszaal kunnen verschijnen,” aldus Mart Knapen namens de fractie JAN. “Iemand die zoiets gedaan heeft, hoort in dit gemeentehuis niet thuis. Dat zou ook de mening van de andere fracties moeten zijn omdat in een vergadering van december van dat jaar de voltallig raad heeft aangegeven het gedrag van de heer Coumans ten strengste af te keuren en te veroordelen en dat meningsverschillen met de mond en niet met de hand moeten worden afgehandeld. ” Verder vinden zowel de PvdA als het JAN dat de portefeuille wellicht wat zwaar is voor de beoogd wethouder. Hij is geen financieel specialist. “Deze persoon is in onze ogen ongeschikt, onbekwaam en niet materie deskundig voor deze functie.” De PvdA maakt zich vooral zorgen over de belangenverstrengeling die door zijn beroep als agrariër kan ontstaan.

Met 7 stemmen voor en 4 ongeldige stemmen  is de benoeming een feit. Zes raadsleden waren afwezig wegens vakantie. Aansluitend vond de beëdiging plaats en bedankte Theo iedereen voor het in hem gestelde vertrouwen. Hij hoopt dat hij, ondanks de kritische noten, in de toekomst goed kan samenwerken met alle raadsfracties.

Theo Coumans

Theo Coumans is 48 jaar oud en woont in Ospel. Hij is getrouwd met Annemiek en vader van twee dochters en een zoon. Hij is agrarisch ondernemer en heeft daarnaast bestuurlijke ervaring in de landelijke belangenbehartiging van pluimveehouders. In de periode van 2006 tot 2014 was Theo al eens raadslid voor de VVD in Nederweert.

Ten aanzien van de portefeuilleverdeling is er in overleg met coalitiepartner CDA overeengekomen om het onderdeel plattelandsontwikkeling, waaronder het project Buitengebied in Balans, over te dragen aan wethouder Hubert Mackus. Het onderdeel Openbare Ruimte, nu nog in handen van Mackus, gaat naar Theo.

Mobiele versie afsluiten