Site pictogram Nederweert24

A2 richting Eindhoven dicht voor onderhoud

Langzaam-aan actie A2 NederweertKomende weekend is de A2 volledig afgesloten in Noordelijke richting. Omdat het asfalt na 15 jaar toe is aan vervanging wordt de vrijdagavond de weg tussen knooppunt Het Vonderen bij Echt en de afrit Weert-Noord (25 kilometer) vanaf 21:00 uur afgesloten. Als alles volgens planning verloopt is de snelweg maandagochtend om 5:00 uur weer open.

Nieuw asfalt
Reden voor de operatie is de vervanging van asfalt. Dat gebeurt eens in de twaalf tot vijftien jaar. De ruim tachtigduizend auto’s die normaal in een weekend over dit stuk van de A2 razen, worden nu omgeleid. Wie naar Eindhoven wil, wordt via de A73 naar Venlo geleid om daar de A67 naar Eindhoven te nemen. Een omweg van maar liefst 40 kilometer.

Omrijden
Verkeer naar Weert wordt met omleidingsborden via Roermond en de N280 gestuurd. Automobilisten die naar Grathem, Thorn of Ittervoort willen, hoeven niet echt om te rijden. Ze worden bij Roosteren al vanaf de snelweg de landsgrens over geleid om vervolgens via Maaseik bij hun eindbestemming te komen.

Zuiden
Later deze maand volgt ook nog de vervanging van het asfalt in zuidelijke richting. Voor die operatie wordt overigens geen compleet weekend uitgetrokken. De planning is dat die klus ’s nachts wordt geklaard. Tussen Weert en Nederweert gaat de snelweg in het weekend van 23 juli twee nachten op slot. Tussen Grathem en Knooppunt Het Vonderen zijn vier nachten ingepland in de weekenden van 1 en 15 oktober.

Via: 1Limburg
Foto: Archief Nederweert24

Mobiele versie afsluiten