Skip to content

Raad stemt voor nader onderzoek Randweg Nederweert

Redactie
12 juli 2016 | 22:59

Advertentie

Raadsvergadering NederweertDe gemeenteraad van Nederweert heeft dinsdagavond tijdens een drukbezochte raadsvergadering besloten een positief advies uit te brengen aan Provinciale Staten wat betreft de Ontwerp Structuurvisie N266 Nederweert. Hiermee staat de weg open om een nadere uitwerking uit te voeren zodat er meer duidelijkheid komt. Nu ja zeggen, betekent overigens niet dat de de randweg er definitief komt. Er volgt nog een beslismoment na de uitwerking. Als alles goed onderzocht is, kan te zijner tijd ook een goed en afgewogen besluit genomen worden.

Door de fractie JAN werd gevraagd om een hoofdelijk stemming. De leden van de partijen JAN en en PvdA stemden allemaal tegen. Ze zien nut en noodzaak van de Randweg niet, zijn bang voor de financiële gevolgen en missen draagvlak. Ook zijn de gevolgen van de kanaalzone nog té onduidelijk. Door de N266 af te sluiten in de kern wordt er een nieuwe barrière opgeworpen in het buitengebied.

Het CDA en de VVD hebben beide voor gestemd. Er wordt al zo lang gesproken over de randweg dat het zonde zou zijn om, nu de kans er is, deze niet met beide handen aan te nemen. Nu stoppen zou betekenen dat er altijd vragen blijven. De nadere uitwerking moet er juist voor zorgen dat er duidelijkheid komt. Mark Hoeben heeft tijdens het stemmen een stemverklaring afgegeven waarin hij aangaf dat hij de nadere uitwerking wil afwachten om een goede afweging te kunnen maken. Als de nadere uitwerking negatief is, zal hij bij de volgende besluitvorming tegen stemmen.

Met 8 stemmen voor en 6 tegen is het voorstel van het college aangenomen. Charlotte Koppen stemde niet mee vanwege privébelangen, de VVD had maar één stem omdat de heer Stroomer recent gestopt is als raadslid en de heer Vaas van de PvdA was tijdens de stemming niet aanwezig wegens privéverplichtingen.

Advertentie

16 Reacties

  1. Joepie! Gelukkig is het geen Randweg-Brexit geworden.

    • Joepie, wij zijn weer door een bende volks verlakkers een oor aangenaaid en al voor de zoveelste keer. Alles verloopt volgens vooropgezet plan , provincie en gemeente hebben alles allang geregeld hoe dit aan te pakken. laat dit bij de eerstvolgende verkiezingen meteen afgestraft worden. Wat zullen de mensen van Boeket zich toch verraden voelen dat hun vertegenwoordiger voor heeft gestemd en nu niet aan de rem heeft getrokken.
      Aan JAN dan alsnog de mogelijkheid om over twee jaar een stokje er voor te steken. Hoera voor een CDA-VVD-Brexit.

    • Een aantal raadsleden heb ik nog NOOIT gehoord tijdens een raadsvergadering. Waarom zitten ze daar eigenlijk….voor de leuk? Ook werd er niet gestemd door de volledige raad. Is het dan wel stemwaardig ? Vervolgens siert het je als raadslid schijnbaar als je niet mee stemt om privébelangen….moet niet gekker worden. Je bent of voor of je bent tegen.

    • Deze mensen zitten daar alleen om een premie op te strijken, is nog altijd makkelijker verdiend als met echt werken.

    • Helemaal mee eens. Na gelang grote van gemeente verdienen ze per maand 352.87 euro. Voor onkosten staat 54.93 euro en een vergoeding van 59.30 euro per vergadering.

  2. Wat ik nog erger vind is, dat het voor de raadleden zelf niet duidelijk is wat er nu onder de Scoop valt. Volgens de wethouder Mackus valt de motie Molenweg, Herstraat en Uliker er wel onder, maar tijdens de thema raadsvergadering zei PS dat dit wensen waren. En dat de Scoop alleen de weg ( asfalt ) was , met alle eisen waar die weg aan moest voldoen. Wie weet nu hoe het werkelijk zit, kun je begrijpen dat we argwanend worden ? En we hebben het allemaal over hetzelfde een budget van 5 miljoen.

  3. Wat zijn de druiven zuur bij de tegenstanders van de randweg!
    Reacties varierend van verdachtmakingen tot complottheorieën, maar argumenten waaruit moet blijken dat de randweg niet nodig is heb ik nog niet gezien.
    En wat ik ook raar vindt JAN heeft destijds wel ingestemd met de aanleg van de Randweg West, wetende dat tie eens doorgetrokken zou worden richting brug 14 en nu zijn ze fel tegen de randweg.
    Laatst werden allerlei bedragen genoemd wat de inwoners van Nederweert meer moeten gan betalen als de randweg aangelegd zou worden, mijn vraag was toen in welk tijdsbestek moet ik dat zien die bedragen, tot op heden geen antwoord op mijn vraag gekregen!
    En de tegenstanders waren die ook tegen standers als de gemeente voor de verdiepte variant langs het kanaal had gekozen?
    En dan zullen we Alibaba effe buiten beschouwing laten, want als Alibaba er komt zsl de impact daarvan op verkeer in Nederweert enorm zijn, en vrachtverkeer vsn hun wat richting Helmond en Venlo gaat echt nie over de A2 via Eindhoven om rijden maar via onze wegen en binnenwegen!

    • 75% van de kosten van de randweg wordt gedragen door de provincie.
      Mocht de aanleg van de randweg niet doorgaan dan lopen we per inwoner bijna 900 euro mis omdat de provincie deze gelden dan elders zal gaan besteden..
      Mocht de noodzakelijkheid van de randweg door de geprognotiseerde toename van het verkeer over een aantal jaren toch blijken (…), dan zal de provincie waarschijnlijk niet weer zo scheutig zijn omdat we dan na deze gemiste kans onderaan de provinciale prioriteitenlijst komen te staan.

      Over de raadsvergadering gisteravond: vind het jammer dat het halen van het Eigen Gelijk via de zoveelste herhaling van niet onderbouwde argumenten (nog eens extra gevoed door de grote publieke belangstelling), belangrijker blijkt te zijn dan het luisteren naar argumenten en het denken in KANSEN.
      Kansen voor Nederweert welke ter faveure van het Eigen Gelijk het risico lopen verkwanselt te worden.

    • Matthijs, ook als de randweg niet door gaat, zal de provincie de ongelijkvloerse kruisingen bij de N275 (en waarschijnlijk de verbreding van de op en afritten van de A2) gaan aanpakken. Zoals ik uit de SSK-ramingen kan opmaken kost dit al 5 Mln euro. Dus deze punten worden ook zonder randweg verbeterd (en betaald door de provincie).
      Als je het huidige voorgestelde randweg-trace voor de geest haalt, en je bedenkt dat je in 2040 leeft, dan kun je je toch wel voorstellen dat deze randweg heel veel overlast gaat geven voor de uitbreidingswijken Kerneel-Noord en Hoeben-akker Noord. Wij begaan hier dezelfde fout die ze destijds in Heijthuijzen hebben gemaakt. Gevolg, een randweg midden door het dorp.
      Maar ook op korte termijn laten verkeersmodellen zien dat we er in het centrum flink op achteruit gaan. Dit is toch geen oplossing!

    • Beste John, Is maar ten zeerste de vraag of Alibaba er komt.Woon je aan de N266 en heb je daadwerkelijk last van het verkeer! Ik constateer dat het alleen druk is tijdens de spitsuren. De nadelen mbt de randweg is in verschillende vergaderingen en ook tijdens de manifestatie duidelijk gemaakt. Het probleem wordt verlegd. Molenweg wordt nog drukker en lindenstraat ook als je niet meer de N266 van uit de N275 op mag rijden. Oversteken bij de splitsing Rabobank wordt nog moeilijker en gevaarlijker. Vooral voor de fietsers ( scholieren).

    • Sorry, ik bedoel Ton natuurlijk

    • Beste inwoner, Alibaba dat is inderdaad een vraagteken maar daar kunnen ook andere DC komen.
      Ik vind het jammer dat de tegenstanders zeggen, als de randweg komt dan wordt op bepaalde wegen heel druk maar ze het verkeer op de huidige N266 bagatelliseren.
      Voor verder commentaar verwijs ik naar Matthijs Kaan hierboven met een toevoeging VASTGEROEST in het EIGEN GELIJK daardoor niet openstaand voor go misschien kon die ander wel eens gelijk hebben!

  4. Historische vergadering op 12 juli 2016 in Nederweert! De race voor Randweg en Kanaalzone is gelopen. Buitengebied zit dan op slot en Nederweert daar kun je “mooi omheen”. Dus roept wethouder Mackus triomfantelijk: “Veiligheid 100% gegarandeerd, slim toch!
    Prijskaartje voor de inwoners:…………. minstens 10.100.00 miljoen (zo goed geschreven, toch……….??) Van Centrumplan en detailhandel visie weten we de kosten nog niet, maar ja, tellen we er dan nog even bij.
    Maar dat is nog niet alles: door de C-hristelijke D-emocratische A-rrogantie en de V-olks V-erlakkerij D-ienaren zit ook de Nederweert politiek op slot!!! Tja, burgemeester dat wordt vervelend besturen de komende jaren maar ook de EERSTE BURGER krijgt zo zijn portie van fikkie! Verdeel en heers!!

    • Met constante NEE stemmers JAN en PVDA krijg je de deur wel open wil je zeggen? Hahaha

  5. Wat Mathijs verwoord is correct.
    Daarbij kun je ook nog stellen dat dit (provincie)geld niet blijft liggen, beter uitgeven ten faveure van Nederweert.

    Betreffende fietsers en oversteken van wegen is er een mooi praktijkvoorbeeld dat dit perfect is op te lossen is.
    Nabij Nederweert-eind (Hoebenbrug) steken dagelijks minimaal 100 scholieren over de N275 richting Nederweert maar andersom ook richting Heythuysen.

    De verkeersdrukte is vele malen hoger als destijds toen de N275 nog niet was doorgetrokken.
    De huidige situatie is echter een factor 10 veiliger.

  6. Heb geen idee in welke tijd Ton leeft. Hij wijst nu nog naar de periode waarin Randweg West is aangelegd. Verder het verwijt van : “vast geroest en gelijk willen hebben”.
    Vraag me af waar we mee bezig zijn.
    Wie wil zijn gelijk halen? Er zijn voldoende en goede argumenten om dit project te stoppen. De MKBA (heeft € 25.000,- gekost) geeft een negatieve uitslag. Advies van Prov. commissie geeft een negatief advies.
    De wethouder doet dit met het volgende af:
    ‘MKBA geeft nu nog niet een juist beeld . Het is te vroeg, Er moet verder onderzoek komen en dan weten we het precies” Waarom is door de bestuurders dan toch alvast deze MKBA opgesteld? Provincie geeft aan dat ze de MKBA wel serieus neemt.
    Wethouder stelt dat de provinciale Commissie geadviseerd heeft om bepaalde zaken verder uit te werken. Ieder die de brief van de commissie heeft gelezen, heeft dit laatste zeker niet gelezen. Het advies is negatief.

    De antwoorden van de wethouder waren gisteravond verre van duidelijk. Kan ik ook wel begrijpen want er is weinig aan toe te voegen. Het hele project is erg zwak en het zadelt Nederweert (dus ook Ospel, Nederweert-eind en Leveroy) met een groot financieel probleem op.
    Het licht puntje van gisteravond was dat 1 CDA- raadslid kritisch was EN het aan durfde om een andere mening te hebben. Jammer dat hij het laatste stapje niet heeft gezet.
    Maar hoe dan ook “Chapeau voor Mark Hoeben” Hij heeft tenminste de moed om naar zijn bevindingen te zeggen. En laten niet vergeten: indien er 1 schaap over de dam is ……………..


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie