Site pictogram Nederweert24

Politie ontslaat Politiemol Mark M.

Mark DHet disciplinaire onderzoek naar Mark M., waarvan de eerste resultaten van het strafrechtelijke onderzoek deel uitmaken, bevat voor de politie voldoende gronden om hem te ontslaan. De korpsleiding nam deze strafmaatregel afgelopen maandag. Aan Mark M. is de disciplinaire straf van onvoorwaardelijk ontslag opgelegd wegens zeer ernstig plichtsverzuim. Dit plichtsverzuim bestaat onder meer uit het veelvuldig raadplegen van politiesystemen en het delen van deze informatie met onbevoegden.

Mark M. werkte van 2009 tot zijn arrestatie in oktober 2015 bij de politie. De voorlopige hechtenis van hem en zijn medeverdachte Marc S. is op vrijdag 3 juni onder voorwaarden geschorst. Het proces gaat verder op 19 december 2016. De inhoudelijke behandeling van deze zaak volgt naar verwachting in mei 2017.

De Weerternaar en zijn vermeende handlanger, een 40-jarige man uit Eindhoven, worden verdacht van het lekken van duizende pagina’s vertrouwelijke onderzoeksinformatie die ze uit het politiesysteem gekopieerd zouden hebben. Mark M. werd hiervoor op 29 september vorig jaar aangehouden. Hij zou op grote schaal informatie verkocht hebben aan criminelen. Hiermee zou hij 800.000 euro verdiend hebben. De ex-agent was sinds zes jaar in dienst van de Landelijke Eenheid van de politie.

Mobiele versie afsluiten