Site pictogram Nederweert24

Muzikale start jubileummaand 50 jaar De Pelen

Concert Bel CantoIn juni is het feest bij Buitencentrum De Pelen! Staatsbosbeheer viert dan het 50-jarig bestaan van het bezoekerscentrum in Nationaal De Groote Peel. Er zijn feestelijke activiteiten en leuke acties voor bezoekers. De feestmaand gaat op zondag 5 juni van start met een korenmiddag en de vertoning van een Peelfilm.

Muziek en natuur, een gouden formule bij het ‘gouden Buitencentrum’. Bij De Pelen kan je elke zondagmiddag – tussen mei en oktober – genieten van een wandeling in De Groote Peel en van een concert. Op zondag 5 juni zingen er twee koren: De Veengalm uit het Brabantse Neerkant om 13.30 uur en Bel Canto uit Nederweert (Limburg) om 15.00 uur. De voorstellingen zijn in de Peelboerderij, de dependance van De Pelen. In de Activiteitenruimte van het Buitencentrum wordt die middag een Peelfilm van Cor Speek vertoond. Entree voor de voorstellingen is een vrijwillige bijdrage.

De Veengalm
De Veengalm is een gemengd koor uit Neerkant. Het koor is opgericht in 1923 en bestaat dus al meer dan 90 jaar! Sinds die tijd is hun repertoire behoorlijk uitgebreid, waarbij ze de muziekgrens vaak oversteken. Naast een Grieks en Engels project hebben ze ook een Italiaans project. Met liederen uit beroemde Italiaanse opera’s bijvoorbeeld van Verdi en Napolitaanse liederen. Ook Nederlandse liederen die van oorsprong een Italiaanse melodie hebben zoals “Storie di tutti i giorni” van Riccardo Fogli, beter bekend als “de meeste dromen zijn bedrog” van Marco Borsato.

Bel Canto
Bel Canto is een gemengd koor van ongeveer 40 dames en heren. Wat de gemiddelde leeftijd niet aangeeft, is dat ze jong van hart zijn en dat ze hun muziek steeds verfrissen en verjongen. Voor het concert hebben ze een programma met luchtige liedjes samengesteld waaronder mooie a capella stukken en een negro spiritual. Ze sluiten het concert af met hun eigen Bel Canto lied.

Film van flora en fauna in De Peel
Cor Speek uit Geldrop houdt zich al jaren bezig met het maken van natuurfilms. Zijn films hebben vaak een educatief karakter en laten zijn passie voor de natuur in al haar diversiteit zien. Op zondag 5 juni om 13.30 en 15.00 uur toont hij zijn Peelfilm met prachtige beelden van de flora en fauna in dit bijzondere hoogveengebied. In de film zijn behalve veel voorkomende planten, ook specifieke hoogveenplanten zoals diverse soorten veenmos, zonnedauw en lavendelheide te zien. Daarnaast bijzondere broedvogels zoals de geoorde fuut, de nachtzwaluw en de roerdomp. Ook zeldzame vlinders en libellen komen voorbij. En natuurlijk de kraanvogels! De film duurt bijna één uur, heeft ingesproken tekst, toont vier seizoenen en is gemonteerd in HD-kwaliteit.

Juni = feestmaand bij De Pelen
In feestmaand juni zijn er extra activiteiten en acties bij Buitencentrum De Pelen. Kijk voor een overzicht op: www.staatsbosbeheer.nl
Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. Voor meer informatie:  0495 – 641 497 of depelen@staatsbosbeheer.nl

Mobiele versie afsluiten