Site pictogram Nederweert24

Buurtvereniging Bosserstraat neemt kijkje in elkaars keuken

1bosserhofBuurtvereniging Bosserstraat bestaat dit jaar 50 jaar. Er is een jubileumcommissie gevormd die een feestelijk programma heeft samengesteld om dit te vieren.
De aftrap was afgelopen zondag.

Buurtvereniging Bosserstraat neemt kijkje in elkaars keuken

In het kader van Elkaar Beter Leren Kennen, konden alle buurtleden zich vooraf opgeven om een kijkje in elkaars keuken te nemen. De bedoeling was dat de leden bij elkaar gingen eten. Het voorgerecht, het hoofdgerecht en het toetje zouden iedere keer bij iemand anders genuttigd worden. Het ene gerecht was je zelf gastvrouw en ontving je een aantal verschillende gasten aan je keukentafel, het volgende uur vertrok iedereen weer naar zijn volgende adres om daar andere buurtgenoten te ontmoeten en het volgende stuk van de maaltijd te eten.

In totaal waren er 41 deelnemers die op zondagavond de stoute schoenen aantrokken en bij (voor hen soms onbekende) mensen aanbelden om te gaan eten. “Best spannend om zomaar aan te schuiven bij vreemde mensen, maar het was echt heel leuk! Iedereen had erg zijn best gedaan om een lekker gerecht te maken en om de tafel mooi te dekken. Soms was er een aparte kindertafel, en soms zat je met 12 man aan een tafel. Iedereen kon ongedwongen kennismaken en de sfeer was al snel heel goed. Het volgende uur zat je weer bij 2 andere gezinnen of stellen aan tafel. Een super leuke activiteit.

Tijdens de wisselingen was het op straat ook gezellig: je kwam overal mensen tegen die lopend, fietsend of toeterend ook weer onderweg waren naar het volgende adres.
Na afloop kwamen alle deelnemers bij elkaar in de Bosserhof samen om nog na te praten en koffie te drinken. De kreet: “deze activiteit houden we erin!” klonk veelvuldig. “Volgend jaar weer!

Mobiele versie afsluiten