Site pictogram Nederweert24

Ospeldijk een veilige kern

Wijkschouw Ospeldijk-4Op maandagmiddag is in Ospeldijk een wijkschouw gehouden gericht op veiligheid. Een afvaardiging van de gemeente  Nederweert ging samen met de dorpsraad en wijkagent Joost-Jelmer Kasper op pad om te kijken of er onveilige situaties zijn in de kern.

Ospeldijk een veilige kern

Tijdens een wandeling door de wijk werd met de bewoners gekeken naar een aantal knelpunten. Voornamelijk de donkere straten aangrenzend aan de dorpskern, maar buiten de bebouwde kom, zijn een punt van aandacht. Veel bewoners lopen hier ’s avonds met hun hond wat soms gevaarlijke situaties oplevert volgens Petra Verdonschot en Hedwig Smeets van de Dorpsraad Ospeldijk. Ook het niet functioneren van de zes lantaarnpalen rondom de ingang van bezoekerscentrum De Pelen wordt onder de aandacht gebracht.

Wat altijd een punt van aandacht is, is het afsluiten van poorten en deuren. Ook tijdens deze wijkschouw zijn er verschillende poorten open en kan de wijkagent zomaar bij mensen binnenlopen. Verlicht donkere plekken rondom je woning en sluit ramen en deuren, ook al ga je maar voor 10 minuten weg! “Goede verlichting rondom maar ook zeker in huis kost op jaarbasis maar 10 à 15 euro. Het zorgt er wel voor het dievengilde je voorbij loopt“, aldus Joost-Jelmer.

Volgens de dorpsraad en ook wijkagent Joost-Jelmer Kasper is de dorpskern Ospeldijk relatief gezien veilig. Er zijn weinig tot geen meldingen van overlast als het gaat om criminaliteit. De snelheid van het verkeer op de Meijelsedijk verdient wel extra aandacht maar daar wordt al aan gewerkt. “De laatste maanden zijn we hier regelmatig aan het controleren en dat levert flinke prenten op“, aldus de wijkagent.

De wijkschouw is een aanloop naar de “Informatieavond over Veiligheid en Burgerparticipatie” op 2 maart 2016. Tijdens deze avond worden de besproken punten nog eens aangehaald en wordt er ook informatie versterkt over de “BuurtWhatsapp” en “Meld Misdaad Anoniem“.

Mobiele versie afsluiten