Site pictogram Nederweert24

Open huis in vernieuwde Pinnenhof

Pinnenhof Nederweert 7065Gemeenschapshuis de Pinnenhof in Nederweert heeft een grote ‘make over’ ondergaan. Een totaal vernieuwde en sfeervolle inrichting van de zaalaccomodatie, gecombineerd met nieuwe faciliteiten. Zondag 8 november is er van 14.00 tot 16.00 uur open huis.

Gemeenschapshuis de Pinnenhof is al bijna 50 jaar een begrip in de Nederweerter gemeenschap en ver daar buiten. Vele verenigingen en bedrijven voelen zich er met een grote diversiteit aan activiteiten al jaren thuis. Jarenlang was ook de Stichting Cocon er gehuisvest. Nadat de stichting haar activiteiten staakte, heeft de Pinnenhof nog meer ruimtes ter beschikking gekregen voor publieksactiviteiten.

Grote veranderingen
Er hebben enkele grote veranderingen plaats gevonden in de Pinnenhof. Zo is er afgelopen zomer in de zaal en het café een airco aangebracht die zowel aangenaam kan verkoelen als ook in de winter kan verwarmen. Met nieuwe gordijnen, folie op de ramen en een akoestisch wand is een nieuwe frisse uitstraling gerealiseerd. De grote zaal is nu sfeervoller aangekleed en daardoor nog beter geschikt voor feesten en partijen. Voor kleine activiteiten kan de grote zaal worden opgedeeld door gebruik te maken van bloembakken en verplaatsbare wandjes.

Historische foto’s in grootformaat
De wanden van zaal en café zijn voorzien van grootformaat historische foto’s op canvas, van Nederweert in de jaren 1950-1970. Het betreft hier werk van de Nederweertenaar amateur-fotograaf Jef Kirkels (1919-1997). Zijn fotografisch oeuvre is in 2014 verschenen in boekvorm. In samenwerking met Alfons Bruekers van de Stichting Geschiedschrijving Nederweert is een selectie van fraaie historische beelden gemaakt. In combinatie met de reeds genoemde vernieuwingen (die een geheel nieuwe eigentijdse uitstraling hebben) geven de reproducties een authentiek en nostalgisch Nederweerts karakter.

Mogelijkheden
Aangezien de Pinnenhof over een volledige horecavergunning beschikt, zijn de mogelijkheden legio voor het organiseren van zowel grote als kleine feesten.
Ook voor het huren van ruimtes voor vergaderingen, meetings, bijeenkomsten en alle denkbare activiteiten kan de Pinnenhof iets voor u betekenen. Verder is er in de Pinnenhof een professionele keuken beschikbaar met vijf kookeilanden voor kooklessen, kookworkshops of catering. Laat U informeren over de mogelijkheden.

Op zondag 8 november wordt iedereen in de gelegenheid gesteld om dit alles te komen bekijken van 14.00 uur tot 16.00 uur. Iedereen is die middag van harte welkom.

Het genoemde fotoboek met werk van Jef Kirkels is nog beperkt leverbaar en wordt tijdens het open huis te koop aangeboden voor €29,50.

Onderstaand zie je een foto van de ‘oude’ Kerkstraat. Deze foto is ook gebruikt bij de interieurvernieuwing.

Mobiele versie afsluiten