Site pictogram Nederweert24

70-jarige man vervoert 46.000 nitraten

vuurwerk 70-jarige man vervoert 46.000 nitratenDe politie hield woensdagmiddag in Budel een 70-jarige man uit Groningen aan voor het bezit van een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk. Hij trok de aandacht toen hij vanuit België de Nederlandse grens passeerde.

70-jarige man vervoert 46.000 nitraten

Bij controle van de auto vonden ze in de bestelauto een enorme hoeveelheid illegaal vuurwerk. In de bestelauto werden zo’n 46.000 nitraten met een gezamenlijk gewicht van ruim 700 kilo gevonden. Het vuurwerk wordt na verder onderzoek vernietigd. De 70-jarige man zit vast voor verder onderzoek.

Grote gevaren
De politie zet in op de bestrijding van illegale vuurwerkhandel. Dit vuurwerk wordt niet gekeurd en getest. Er wordt dus niet gezocht naar ‘weigeraars’ en ‘blindgangers’. Dat is vuurwerk dat niet wil afgaan of dat niet goed of volgens de aanwijzingen afgaat. De lont brandt bijvoorbeeld te snel, zodat u niet op tijd kunt wegkomen. Vaak bevat dit soort vuurwerk teveel kruit. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden. Kijk voor meer informatie over vuurwerk op onze speciale themapagina.

Mobiele versie afsluiten