Site pictogram Nederweert24

Kick-off KERNgezond Nederweert

KERNgezond NederweertVrijdag 16 oktober vindt de kick-off van KERNgezond Nederweert plaats op het grasveld voor basisschool Budschop. De kick-off wordt mogelijk gemaakt door Woningvereniging Nederweert, in het kader van hun 45-jarig jubileum, in samenwerking met Jumbo Heerschap, gemeente Nederweert, Sport Nederweert, Hangtafel.nl en alle zeven basisscholen binnen de gemeente.

KERNgezond Nederweert

Alle leerlingen van groep 6, maar ook de groepen 5 van basisschool De Zonnehof en Budschop en de groep 7 van De Tweesprong, gaan dit jaar aan de slag met het project KERNgezond. Alle kernen worden hierbij met elkaar verbonden, dit ter vergroting van de leefbaarheid binnen de gehele gemeente Nederweert. De kinderen beleven tijdens het schooljaar verschillende activiteiten die gebaseerd zijn op de drie pijlers van KERNgezond; gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag.

KERNgezond zet zich in om kinderen en hun ouders bewust te maken van het belang van voldoende sporten en bewegen, gezonde voeding en normen en waarden. Plezier staat hierbij voorop. Topsporters uit de regio worden ingezet als voorbeeldfunctie voor de jeugd. KERNgezond is een initiatief van Sport-Company in nauwe samenwerking met de gemeente, de provincie, het basisonderwijs en de GGD. KERNgezond wordt ondersteund door lokale partners en ambassadeurs.

KERNgezond zorgt ook voor de verbindingen die draagvlak creëren om structureel met gezonde leefstijl bezig te zijn. Overheid, onderwijs, instellingen, sportverenigingen, ondernemers en de sociale omgeving van het kind; ze worden allemaal verbonden met maar één doel: een KERNgezond Nederweert.

Enkele resultaten na afloop van het project KERNgezond in het afgelopen jaar:
– 97% van de kinderen eet elke dag fruit
– 54% minder pesten
– 44% van de kinderen die eerst naar school werden gebracht, gaan nu met de fiets of lopend

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen tijdens de kick-off. Het programma op 16 oktober ziet er als volgt uit:

KERNgezond wordt gesteund door de Provincie Limburg, Universiteit Maastricht, Radboud Universiteit en AMPHI werkplaats van de Radboud Universiteit.

De kick-off wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mobiele versie afsluiten