Site pictogram Nederweert24

Beleef het verleden aan de hand van gids Alfons Bruekers

Alfons BruekersOp zondag 13 september vindt er een cultuurhistorische rondleiding plaats door het centrum van Nederweert. Tijdens een twee uur durende een wandeling neemt gids Alfons Bruekers je mee terug in de tijd. Aan de hand van bijzondere verhalen en achtergronden schetst de historicus een verrassend beeld van de geschiedenis van het Peeldorp. Een must voor iedereen die meer wil weten over Nederweert.

Hoewel veel van het oude dorpsschoon in de loop der jaren verloren is gegaan, herinnert er nog veel aan de kleurrijke geschiedenis. Een wandeling door de kern brengt je in contact met deze echo’s uit het verleden. Zelfs verknochte Nederweertenaren zullen zich verbazen over de vele historische wetenswaardigheden en anekdotes die verbonden zijn aan huizen en gebouwen in de dorpskern. Voor geïnteresseerden van buiten de gemeente is het een boeiende kennismaking met het Nederweerts verleden.

Rondleiding oude kern Nederweert

Onder leiding van de gepassioneerde gids Alfons Bruekers word je rondgeleid door de oude kern van Nederweert. De route voert door de Kerkstraat, Beuldersweg, Schoolstraat, Pastorieweg en Kapelaniestraat. Op een tiental plekken langs de route wordt even stilgehouden en wordt een toelichting gegeven over de geschiedenis en de bezienswaardigheden. Wandelschoeisel en eventueel een paraplu wordt aangeraden. De rondleiding start en eindigt bij Guulke eten en drinken aan de Geenestraat 2A. Je wordt om 10.30 uur ontvangen met koffie en vlaai. De rondleiding begint om 11.00 uur.

Opgeven
Deelname aan de historische wandeling kost 10 euro per deelnemer (incl. koffie met vlaai). Opgeven kan bij Guulke eten en drinken, tel. 0495 – 634 221 of info@guulke.nl

Mobiele versie afsluiten