Site pictogram Nederweert24

Autobrand bij ’s werelds grootse konijn Rambo

Autobrand Roggel 4532In de nacht van woensdag op donderdag is een auto die onder de carport stond aan de Dresenstraat in Roggel volledig uitgebrand. Volgens de eigenaar is het een aanslag op haar konijn Rambo, met 13.9 kg en 99 cm het grootste konijn van de wereld dat vermeld staat in het Guinessbook of Records.

Ongelofelijk wat ze mijn gezin en mijn dieren aandoen”, aldus Cynthia Straeter. “Twee weken geleden is er al een konijn vergiftigd, het lijkt wel of iemand het niet kan verkroppen dat ik het zwaarste konijn van de wereld heb.” Cynthia is ontzettend bang en verdrietig. Omdat er al een konijn vergiftigd is, hebben we camera’s opgehangen.

Vanwege de hevigheid van de brand en het gevaar voor uitbreiding naar de woning moest de brandweer afgelopen nacht opschalen naar middelbrand. Twee blusvoertuigen hebben kunnen voorkomen dat de woning is afgebrand. De bewoners wisten zichzelf in veiligheid te brengen en ook de aanwezige huisdieren hebben de brand overleeft.

De politie voert een groot technische onderzoek uit om te achterhalen hoe de brand is ontstaan. Dat is een standaardprocedure als er een vermoeden is dat om een gerichte aanslag gaat. “Ze hebben iets gevonden wat waarschijnlijk op de auto is gegooid” aldus Cynthia.

konijn Rambo Roggel

 

Mobiele versie afsluiten