Site pictogram Nederweert24

Het Kwadrant zet zich in voor Elite off-road challenge

EORC-8601Tijdens de 3e editie van de Elite Off-Road Challenge krijgen de deelnemers een aantal pittige hindernissen voor de kiezen die ontworpen zijn door leerlingen van de Techniekopleiding leerjaar 2 van Het Kwadrant in Weert.

Elite off-road challenge

Op 30 augustus a.s. moeten er ruim 40 hindernissen klaar staan voor pakweg duizend deelnemers, die uit alle windstreken naar Weert afreizen om mee te doen aan de enige echte obstakelrun in Midden-Limburg. Geheel passend binnen de visie van de Stichting Elite Off-Road Challenge (een niet-commercieel evenement; de opbrengst gaat naar het goede doel) ontstond het idee om het onderwijs te betrekken bij het ontwerpen van een aantal hindernissen. Dit werd voorgelegd aan Het Kwadrant, een school voor het VMBO met Praktijkonderwijs in Weert. Het voorstel werd positief ontvangen en Dave Bone en zijn leerlingen zijn vol enthousiasme in dit unieke onderwijsproject gestapt.

Dave Bone, docent Techniek, over het project: “Een groep van 30 leerlingen (klassen K2TA en K2TB) heeft in een periode van circa acht weken (2 uur per week) gewerkt aan het genereren van uiteenlopende obstacle ontwerpen. Door een combinatie van het maatschappelijk belang en het stoere karakter van de Elite Off-Road Challenge leefde het project direct onder de leerlingen. Vragen als: “Mogen wij ook meedoen aan de run en door de modder kruipen?” werden regelmatig gesteld. Het vrij mogen ontwerpen maakte de leerlingen enthousiast. Doordat zij ongeremd en zonder direct “beren op de weg” te zien mochten ontwerpen, ontstonden er fascinerende ideeën. Van de beste ideeën zijn technische potloodtekeningen gemaakt, die vervolgens middels de computer zijn omgezet naar presentatietekeningen met verschillende aanzichten. Daarna volgde het favoriete onderdeel: het maken van een maquette op schaal, waarmee de leerlingen het idee hebben omgezet in een tastbaar object. Ik hoop dat deze input van ideeën omgezet kan worden naar daadwerkelijk uitgewerkte obstacles die tijdens de run zijn te bewonderen! Ik ben heel trots op de betrokkenheid, creativiteit en enthousiasme van de leerlingen bij dit project, wat tot uiting komt in de geweldige resultaten! Namens mijzelf en Het Kwadrant Weert wens ik o.a. Lions Club Weert veel succes bij de verdere organisatie van zo’n mooi initiatief als de Elite Off-Road Challenge 2015.”

Elite Off-Road Challenge kan inmiddels bevestigen dat zeker drie ontwerpen daadwerkelijk gerealiseerd worden. Welke dat zijn wordt binnenkort bekend gemaakt op Facebook en op de website. En als je wilt ervaren wat de leerlingen hebben ontworpen, schrijf je dan in voor de run via de website. Er zijn vier afstanden :4, 8, 16 en 21 km. Inschrijven is individueel, maar het is juist leuk om als groep gezamenlijk het uitdagende parcours te overmeesteren. Een ideale activiteit voor bijvoorbeeld sportclubs, personeelsverenigingen en vriendengroepen.

Mobiele versie afsluiten