Site pictogram Nederweert24

Vers opgeleide IVN landschapsgidsen

IVN landschapsgidsen in Midden-LimburgOp zaterdag 18 april jl. hebben 29 mensen de cursus Landschapsgids Midden-Limburg met goed gevolg afgerond, zij hebben die middag hun diploma in ontvangst genomen. Zij mogen zich vanaf die datum IVN landschapsgids noemen.

Vers opgeleide IVN landschapsgidsen

De cursus startte in augustus 2014 en na het volgen van 10 gedegen cursusdagen en de nodige te lezen theorie, presenteerden de deelnemers op 18 april 2015 in groepjes hun zelfgemaakte (wandel)ommetje als eindopdracht. Hartelijke felicitaties zijn zeker op zijn plaats, het cursusteam was zeer tevreden en verheugd dat de kwaliteit van de gemaakte ommetjes op zo’n hoog niveau lag.

De nieuw opgeleide gidsen zullen het publiek tijdens excursies alles kunnen vertellen over het ontstaan van ons landschap onder invloed van rivieren, ijstijden, bewegingen in de aardkorst en niet te vergeten de wind. Maar ook menselijke invloed en ingrepen in het landschap, gebruik en bewoning komen aan bod.

Ook nieuwsgierig geworden naar de landschappen van Midden-Limburg? Neem dan contact op met één van de volgende IVN afdelingen: IVN Weert e.o.

Mobiele versie afsluiten