Site pictogram Nederweert24

Parkeren in Weert wordt eenvoudiger

Parkeren in centrum WeertParkeren wordt in de gemeente Weert een stuk eenvoudiger. Vanaf zaterdag 2 mei kun je in het centrum van Weert achteraf betalen met je Weerterlandpas, bezoekerspas of via je mobiele telefoon (Parkmobile, Yellowbrick, SMS-parking en Park-line). Je betaalt dus nooit méér dan de tijd die je werkelijk parkeert. Dit wordt PLUSparkeren genoemd. Het maximum dagtarief bedraagt 5 euro voor het centrum en 3,50 euro daarbuiten.

PLUSparkeren

Hoe werkt PLUSparkeren? Je parkeert je auto en checkt in met je pas of mobiele telefoon. Na afloop check je op dezelfde manier weer uit. Je betaalt achteraf via automatische incasso en krijgt maandelijks een factuur thuisgestuurd waarop je kunt zien wanneer, waar en hoe lang je geparkeerd hebt. Betalen met muntgeld en met je pinpas blijft ook altijd mogelijk.

Tarieven
binnenstad: 1,30 euro per uur met een maximum van 5 euro per dag
daarbuiten: 0,90 euro per uur met een maximum van 3,50 euro.

Parkeren met de Weerterlandpas
Wanneer je de Weerterlandpas wilt gebruiken, moet je deze eenmalig activeren als parkeerpas. Ga hiervoor naar www.stadsparkeren.nl en klik op ‘aanmelden’. Je voert je pasnummer in, het kenteken van je auto en overige gegevens. Nu kun je meteen parkeren; niet alleen in Weert, maar in veel meer Nederlandse steden.
Ben je geen inwoner van Weert of Nederweert dan kun je een bezoekerspas aanvragen op: www.stadsparkeren.nl.

Geen parkeerkaartje meer nodig
Maak je gebruik van de Weerterlandpas of een bezoekerspas, dan wordt je kenteken bij het in- en uitrijden van de parkeergarages met een camera herkend. De slagboom opent automatisch. Ook bij het uitrijden opent de slagboom automatisch. De parkeercontroleur scant je kenteken en controleert zo of je bent ingecheckt met je pas of mobiele telefoon. Je hebt dus geen parkeerkaartje meer nodig. Betaal je contant of met pin, dan moet je uiteraard wel nog een kaartje in je auto leggen.

Parkeren via je telefoon
PLUSparkeren met je mobiele telefoon doe je als volgt. Je parkeert je auto in een eP-zone (eP betekent Electronic Parking). Deze is herkenbaar aan het bordje met de mobiele telefoon en een locatienummer erop. Je start de parkeertijd door te bellen, sms’en of door de app te gebruiken en geef het locatienummer door. De parkeertijd stopt op dezelfde manier. Ook hierbij ontvang je maandelijks een factuur.
Wil je PLUSparkeren met je mobiele telefoon, dan kun je o.a. terecht bij Stadsparkeren, Parkmobile, Yellowbrick, SMS-parking en Park-line. Op de websites van de aanbieders lees je hier meer over.

Gratis aanmelden van de Weerterlandpas
Het aanmelden van de Weerterlandpas is in de maanden mei, juni en juli gratis (daarna eenmalig 1 euro via www.stadsparkeren.nl). Per parkeeractie betaal je een kleine vergoeding (aan de aanbieder van de dienst, niet aan de gemeente) variërend van € 0,24 tot € 0,34. Maar deze kosten verdien je snel terug omdat je de werkelijke parkeertijd afrekent en daardoor nooit te veel parkeertijd betaalt.

PLUSparkeren heeft ook nog een leuke actie op touw gezet. Plaats je parkeerselfie op www.actieplusparkeren.nl en wie weet win je een Bikkel E-bike! Bekijk de website voor de voorwaarden. Wil je alles nog eens rustig nalezen? Bekijk www.parkerenweert.nl.

Mobiele versie afsluiten