Skip to content

23e Wandeltocht “het Kruis” in Nederweert-Eind

Redactie
1 april 2015 | 9:52

Advertentie

sarsven banen nederweert eindOp zondag 12 april organiseert Wandelcomité Eendracht voor de 23e keer wandeltocht “Het Kruis”. De tocht loopt in en om Nederweert-Eind. Vanuit het startlokaal bij Zaal Van Nieuwenhoven aan het Pastoor Maesplein kun je kiezen uit 5 verschillende afstanden die aan de hand van een gepijlde route gewandeld kunnen worden.

Wandelcomité Eendracht

Starttijden:

  •  7, 10 en 15 km – tussen 8.00 en 14.00 uur
  • 20 km – tussen 8.00 en 12.00 uur
  • 25 km – tussen 8.00 en 11.00 uur

Het inschrijfgeld is conform de afspraken van de Wandelbond. Voor 25 cent meer krijg je ook nog een mooie sticker.

Hou je van wandelen in een omgeving met een hoge natuurwaarde dan ben je in Nederweert-Eind op de juiste plaats. De vennen Sarsven en Banen van Limburgs Landschap zijn peelrestanten met een bijzondere flora. Door een uitgebreid pakket aan maatregelen worden ze al jarenlang ontwikkeld om de flora van vóór het kanaal Wessem-Nederweert terug te brengen. Het duurt nog enkele jaren tot de voltooiing. Vroeger was ook Schoorkuilen verbonden met Sarsven en Banen. Nu nog worden ze afgewisseld door landbouwgebieden die hier zijn ontstaan na turfwinning en landbouwontginning.

Maar ook voert de tocht langs mooie plekjes in de Houtsberg, Leveroyse Bergen, Wellenstein en de Mildert. Deze kleinschalige natuurgebieden waarvan het ontstaan duizenden jaren terug gaat in de tijd zijn de moeite waard te laten zien.

De schakels tussen dat alles vormen de bermen langs wegen, slootkanten en akkerranden. Ze zijn over het algemeen prima begaanbaar. De dieren in het gebied maken er veelvuldig gebruik van, maar het zijn voor wandelaars eveneens uitgelezen verbindingszones. In deze tijd van het jaar is het genieten van een grote variatie aan ontluikende flora en fauna. Kortom, ideale ingrediënten voor deze lentetocht.

Een goede verzorging onderweg wordt zeer gewaardeerd. Om die reden besteedt de organisatie ruim aandacht aan de controle- en verzorgingsposten. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld gratis gebruik maken van de toiletten en er wordt koffie, thee, soep, broodjes en vlaai aangeboden tegen wandelvriendelijke prijzen. Op de laatste post, de eindbestemming, kunnen de wandelboekjes desgewenst worden voorzien van het verenigingsstempel van Wandelcomité Eendracht.

Start en finish is in Zaal Van Nieuwenhoven aan het Pastoor Maesplein 1 in Nederweert-Eind. In verband met de mogelijkheden van de route zijn de netto afstanden dit jaar: 7, 10, 15, 19,7 en 26 km.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie