Site pictogram Nederweert24

Giften aan goede doelen aftrekbaar

collectebundeling NederweertStichting Nederweert Collecteert heeft voor het derde jaar een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) status. Dat betekent dat giften die je doet aan de goede doelen waarvoor de stichting collecteert aftrekbaar zijn.

Voor het verkrijgen van de ANBI status moet de stichting aan verschillende eisen voldoen. Zo moet bijvoorbeeld worden aangetoond dat 90% van de stichting het algemeen belang dient, de stichting geen winstoogmerk heeft, geen van de bestuursleden een meerderheid van de zeggenschap heeft en het vermogen conform de statutaire doelstelling wordt besteed aan de doelstellingen. Slechts enkele organisaties voldoet aan de eisen van de Belastingdienst.

Collecteweek 28 maart t/m 2 april 2015

Van 28 maart t/m 2 april collecteert de stichting op ieder adres in Nederweert. 150 collectanten gaan dan de deuren langs voor één gezamenlijke collecte van 16 goede doelen. Je kunt je bijdrage overmaken op NL43 RABO 0147803322 t.n.v. Stichting Nederweert Collecteert, onder vermelding van het goede doel of de doelen.

Voor welke goede doelen wordt gecollecteerd: Hartstichting, Handicap.nl, EHBO Nederweert, Nederlandse Brandwonden Stichting, Longfonds, Fonds verstandelijke gehandicapten, Alzheimer Nederland, Vastenaktie, Reumafonds, Nierstichting, Maag-Lever-Darm stichting, KWF kankerbestrijding, Nationaal Fonds Kinderhulp, Jantje Beton, Nationaal MS Fonds en de Hersenstichting.

Het kan dus zijn dat je gift aftrekbaar is. Vraag er dus naar bij je adviseur! Meer informatie: Henny Kroezen 0495 – 632 155.

Mobiele versie afsluiten