Site pictogram Nederweert24

Hoe help ik mijn kind bij zijn studiekeuze?

StudiekeuzeLoopbaanadviseur Angelique Caris geeft tijdens een informatieavond op woensdag 21 januari bij Bibliocenter Weert inzicht in de factoren waarmee je rekening moet houden bij het maken van een studiekeuze en hoe ouders hun kind daarbij kunnen ondersteunen. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Reserveren kan op www.bibliocenter.nl of aan de balie van de bibliotheek. De toegang is € 5,00 voor bibliotheekleden en € 7,50 voor niet-leden. Adres: Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. Aanvang 19.30 uur. Het duurt tot 21.15 uur.

Hoe help ik mijn kind bij zijn studiekeuze?

Hoe vind je tussen het grote aanbod aan opleidingen de studie die bij je kind past? Een studiekeuze is meer dan het uitzoeken van een opleiding of een instelling. Er gaat een heel proces aan vooraf.

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de jongeren aangeeft dat hun ouders de belangrijkste rol hebben gespeeld bij de keuze voor een bepaalde opleiding. Hoe ondersteun je als ouder je kind? Wat kan een professionele studiekeuzecoach voor je betekenen? Waarmee kun je als ouder rekening houden tijdens het keuzeproces? Denk b.v. aan capaciteiten, interesses, drijfveren en de persoonlijkheid van je kind.

De avond wordt verzorgd door Angelique Caris uit Nederweert van Itsmylife-loopbaanadviesbureau. Zij is studiekeuze- en loopbaanadviseur en bestuurslid van StudieKeuze Nederland, de vereniging voor zelfstandig gevestigde studiekeuzeprofessionals in Nederland. Angelique schrijft wekelijks een column op Nederweert24.

Mobiele versie afsluiten