Site pictogram Nederweert24

Onderscheiding SLV voor Pedro Heesterbeek

VV de Rogstaekers WeertPedro Heesterbeek heeft afgelopen maandag 12 januari tijdens de Bonte Avond van van VV de Rogstaekers  de Zilveren Buut ontvangen. Het bestuur van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) heeft deze Orde van Verdienste aan hem uitgereikt omdat Pedro al meer dan 25 jaar ervoor zorgdraagt dat ook aan de jongste jeugd het carnavalsvirus wordt overgebracht. Pedro hoort zo ongeveer bij de inventaris van de Bonte Wichtermiddag.

VV de Rogstaekers

In de beginjaren trad Pedro samen met vrienden van VV de Wiepkes op tijdens de Bonte Wichtermiddag. Nu is hij nog de enige medewerker van ‘de Wiepkes’. Na zijn actieve rol als artiest heeft hij de taak van souffleur opgepakt. Toen de Rogstaekers een regisseur nodig hadden om het nieuwe artiestentalent de kneepjes van het vak bij te brengen, heeft Pedro samen met zijn vaste kompaan Rosan Camp deze taak met veel enthousiasme op zich genomen.

Met ziel en zaligheid gaat Pedro ervoor. Zelfs een deel van de productie van dit spektakel behoort tot zijn takenpakket. Het moet gek gaan wil hij niet bij elke repetitie van de Bonte Wichtermiddag aanwezig zijn. Ook bij zustervereniging De Zweeloeëre heeft Pedro een 10-tal jaren meegedaan met de Bonte Avonden. Daarnaast was Pedro een fervent deelnemer van de Rogstaekersoptocht met VV De Wiepkes en het afgelopen jaar zat hij in de jury van het lidjesfestival. Een breed inzetbaar persoon dus.

Mobiele versie afsluiten