Site pictogram Nederweert24

Protestactie Randweg Nederweert

Themaraad Randweg NederweertTegenstanders en omwonenden van de geplande randweg in Nederweert organiseren vrijdag een protestactie. De actie is een initiatief van de actiegroep “Randweg Nee” en start om 16.00 uur bij Wijen Wonen en Slapen aan de Heerweg in Nederweert.

Protestactie Randweg Nederweert

De actievoerders proberen zoveel mogelijk medestanders en omwonenden op de been te brengen. Ze gaan vrijdag de weilanden in waar de nieuwe randweg zou moeten komen. Met afzetlinten en meetapparatuur willen ze zichtbaar maken waar deze volgens het college zou moeten komen.

Tijdens de themaraad van 24 september heeft het college van Nederweert de voorkeur uitgesproken voor een Randweg door het buitengebied van Nederweert. De voorkeur van het college ging uit naar variant 2A – variant 4. In een volle zaal inclusief de actiegroepen zette het college onder leiding van burgemeester Evers uiteen wat de afwegingen waren om tot deze keuze te komen. Deze variant zal tussen de 16 en 27 miljoen euro gaan kosten. De nieuwe randweg zou moeten komen tussen de kruispunten N275 – Randweg-West en een nieuwe aansluiting op de N266 ten zuiden van de Peelsteeg.

Mobiele versie afsluiten