Skip to content

Bedrijvigheid op bedrijvenpark Pannenweg

Redactie
4 september 2014 | 9:21

Advertentie

Ondertekenen kavelverkoop Pannenweg Nederweert 1De maand vestigen zich twee nieuwe bedrijven op bedrijvenpark Pannenweg II in Nederweert. De bedrijven SponsClean en Zelus. Ontwikkelingsbedrijf Pannenweg (OBP) en de gemeente Nederweert zijn blij met de verkoop van de kavel (4.000 m²) aan deze bedrijven.

Bedrijvenpark Pannenweg

Het was een tijdje rustig met de verkoop van bedrijfskavels”, aldus wethouder Hans Houtman (o.a. financiën en bedrijventerreinen). Nu de markt langzaam aantrekt verwacht de wethouder dat meer bedrijven zich melden bij Ontwikkelmaatschappij Bedrijventerrein Pannenweg (OBP). “Bedrijvenpark Pannenweg II is strategisch bijzonder goed gelegen. De grondprijzen zijn scherp en het parkmanagement biedt ondernemers extra’s, zoals razendsnel internet, gezamenlijk groenonderhoud en een integraal beveiligingsprogramma.”

Interesse neemt toe
OBP merkt al een tijdje toenemende interesse voor grond op bedrijvenpark Pannenweg II. “Maar interesse hebben en concreet afnemen zijn twee verschillende zaken”, vertelt verkoopmanager Eric Sprangers. “Veel bedrijven merken de signalen van het economisch herstel. Orderportefeuilles vullen zich. Maar bedrijven zijn afhankelijk van andere partijen in de keten, bijvoorbeeld als het gaat om de financiering van nieuwbouw.

Gesprekken
OBP is op dit moment met meerdere gegadigden in gesprek over de verkoop van grond op Pannenweg II. Wethouder Houtman hoopt dat er dit jaar nog meer bedrijven de weg naar Nederweert vinden. “De aankoop van kavel B01 door SponsClean en Zelus BV is een mooi succes”, aldus Houtman.

Groeien
Peter Laeven, eigenaar van SponsClean: “Met SponsClean hebben we een uniek straalbedrijf. Met onze mobiele apparatuur kunnen we zowel op locatie als in onze werkplaats objecten stralen.” Het stralen met SponsClean is droog, stofarm en zorgt voor zeer weinig belasting van de omgeving. SponsClean is al gevestigd op Pannenweg I en verwacht binnen afzienbare tijd te groeien.

Duurzaam
Bert ten Haaf, directeur van Zelus, vervolgt over de nieuwbouwplannen: ”We gaan een duurzaam gebouw neerzetten, helemaal in lijn met de ambities van de gemeente Nederweert. Met Zelus, specialist op het gebied van duurzame energiesystemen en –besparing, hebben we de kennis en mogelijkheden in huis om vorm te geven aan deze duurzaamheidsambities.” “Het zijn twee moderne bedrijven, die goed passen in de filosofie van bedrijvenpark Pannenweg”, aldus verkoopmanager Eric Sprangers.

Op 3 september ondertekenden de direct betrokkenen de koopovereenkomst. Meer weten over bedrijvenpark Pannenweg, kijk op www.pannenweg.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie