Site pictogram Nederweert24

Wederom lintje voor borstkankerzorg SJG Weert

Lintjes-BorstkankerSJG Weert voldoet opnieuw aan alle eisen die de borstkankervereniging stelt aan patiëntgerichte zorg rondom borstkanker. Elk jaar worden de regels aangescherpt en ook dit jaar heeft SJG Weert de toets met vlag en wimpel doorstaan.

SJG Weert

De borstkankerzorg in Weert voldoet niet alleen aan de 5 verplichte criteria, maar ook aan álle 10 aanvullende criteria die de borstkankervereniging heeft gesteld. Vorig jaar verhoogde de borstkankervereniging de norm voor het aantal jaarlijks behandelde patiënten al naar 100. Dit jaar tellen de ervaringen van patiënten zwaarder mee dan voorheen. De eisen van de vakvereniging zijn leidend voor de zorg die SJG Weert biedt. Mammachirurg Jeroen van Essen: “Dat we elk jaar opnieuw ook het roze lintje krijgen is een extra erkenning vanuit de patiënten waar we heel blij mee zijn.”

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft een monitor ontwikkeld die laat zien hoe de zorg rondom borstkankerpatiënten in ziekenhuizen is georganiseerd. Door de feitelijke ziekenhuisinformatie te combineren met patiëntervaringen is het een uniek instrument. Door deze jaarlijkse aanscherping wil BVN een impuls geven om kwaliteit van borstkankerzorg, vanuit patiëntperspectief, te verbeteren. Op de site van Monitor Borstkankerzorg staat alle informatie rondom de monitor inclusief de nieuwe criteria. www.monitorborstkankerzorg.nl

Mobiele versie afsluiten