Skip to content

Super 5 introduceert Ab Denessen Trofee

Redactie
1 augustus 2014 | 10:15

Advertentie

Uitreiking_Super5BokaalDe stichting Super 5 heeft de Ab Denessen Trofee in het leven geroepen als eerbetoon aan de oprichter van Super 5, Ab Denessen. Na jaren van afwezigheid, vindt dit jaar in het kader van Weert 600 jaar stad een nieuwe editie van het vijfdaags recreatieve sportevenement plaats. Voor de stichting Super 5 reden om de naam Ab Denessen voor altijd aan Super 5 te verbinden.

Ab Denessen, toenmalige directeur van Zwembad de IJzeren Man, besloot in 1982 een meerdaags sportevenement te organiseren met een recreatief karakter in het natuurgebied rondom de IJzeren Man. Het werd de eerste editie van Super 5. In de hoogtijdagen deden er zo’n duizend sportliefhebbers aan mee. Ab Denessen ontvangt zondag 17 augustus tijdens de feestelijke inhuldiging een speciale oorkonde van de gemeente Weert. Tevens krijgt hij een glazen beeldje overhandigd. Dit is de Ab Denessen Trofee. Vanaf 2014 wordt deze Trofee ieder jaar uitgereikt aan de oudste deelnemer van Super 5.

 Een andere prijs die wordt uitgereikt, is de Super 5 Bokaal. Traditiegetrouw gaat deze naar de grootste groep deelnemers. De laatste vier jaar heeft de groep van Pierre Emans (AV Weert), onder de naam Moonen, de grote Super 5 Bokaal gewonnen. Gaat dat dit jaar weer lukken?

Eerbetoon aan oprichter

De deelnemers alle dagen hebben meegedaan krijgen de felbegeerde Super 5 medaille uitgereikt tijdens de feestelijke intocht op zondagmiddag 17 augustus. Er wordt verzameld in het stadspark waar iedereen een gezonde super-5 appel en lekker super-5 ijsje krijgt aangeboden. Vervolgens gaat de stoet richting het Bassin om de medaille in ontvangst te nemen. Daar vindt aansluitend het muziekevenement Super Wieërt Live plaats. Voor de kinderen is er heus kinderdorp met springkussens ingericht.

Van woensdag 13 t/m zondag 17 augustus kan jong en oud meedoen met dit recreatieve sportgebeuren. Iedere dag komt er een ander sportonderdeel aan bod: bosloop, wandelen, fietsen, zwemmen en ter afsluiting een mini-triathlon waar alle onderdelen kort in terugkomen. Piet Hermans, zette vroeger de fietsroutes uit en heeft ook dit keer een bijdrage geleverd aan het uitstippelen van mooie fietstochten. De activiteiten zijn afwisselend ’s middags en ’s avonds. Er zijn drie categorieën, waardoor iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen. Ook mensen met een beperking. Inschrijven voor één of meerdere dagen kan op www.super-5.nl. Op woensdag 13 augustus geven Ab Denessen en Piet Hermans het startschot. Wethouder Geert Gabriels heeft toegezegd mee te doen met het zwemonderdeel van Super 5.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie