Site pictogram Nederweert24

Aanzegtermijn van 1 maand bij tijdelijk contract

Angelique-CarisV2Momenteel is het zo dat een werkgever tot een dag voor het aflopen van je tijdelijke contract mag zeggen dat het niet wordt verlengd. Voor jou als werknemer is dit erg vervelend. Vooral de laatste weken zit je in onzekerheid of je wel of niet bij je huidige werkgever mag blijven.

Nieuwe wet per 1 juli 2014

Per 1 juli 2014 wordt de wetgeving veranderd. De werkgever is dan verplicht 1 maand van tevoren schriftelijk  door te geven of een tijdelijk contract van minimaal zes maanden of langer wel of niet wordt verlengd . Deze zogenoemde aanzegtermijn van een maand is een van de veranderingen in de Wet Werk en Zekerheid.  Mocht een werkgever zich niet houden aan deze aanzegtermijn, dan kan de werknemer aanspraak maken op een vergoeding.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Dit kan zijn door ontslag, stress en burn-out, maar ook op het moment dat je twijfelt over je huidige baan.

Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Door het grote aanbod aan opleidingen, zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. Dan is wat extra hulp een goede investering in de toekomst. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Meer weten over het werk van een loopbaanadviseur? Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Opzoek naar een baan? Kijk op onze vacaturepagina!

Mobiele versie afsluiten