Site pictogram Nederweert24

Leerlingen van BS de Schrank bouwen eigen orgel

kind en Orgel2Vanmorgen hebben kinderen van Basisschool de Schrank in Ospel een eigen orgeltje in elkaar mogen zetten. Het orgel(tje) bouwen is een project van de Orgelkring Nederweert onder auspiciën van de Stichting Orgelvrienden Limburg (SOL).

Leerlingen van BS de Schrank bouwen eigen orgel

Door instructeur Win Janssen uit Roggel werd aan de kinderen van groep 7 een kindvriendelijke versie geschiedenis van het orgel gegeven. Wat doet een orgel nu precies, hoe het werkt en wat kun je er allemaal mee? Na een kort theoretisch verhaal voor de kinderen uit de klas van Juffrouw Kristel van Berlo, werd door de kinderen een bouwpakket van een echt orgeltje in elkaar gezet. Dit orgeltje bevat alle essentiële onderdelen van een orgel zoals een windvoorziening, windlade, toetsen en de orgelpijpjes.

Toen dit opgesteld was het natuurlijk tijd om er een liedjes op te spelen. Vervolgens brachten ze een bezoek aan de kerk waar een grote broer van het kleine orgeltje staat. Hier speelde de organist wat voor en legde alles nog eens uit. Daarna mochten de kinderen zich naar hartelust uitleven op het grote orgel. Zeker de kinderen die al wat vaker een orgel bespeel hadden konden hun muzikale talent laten zien.

Morgen volgt eenzelfde project, maar dan met een andere groep.

Mobiele versie afsluiten