Skip to content

Coalitieakkoord Nederweert (Video)

Redactie
29 april 2014 | 21:22

Advertentie

Coalitie akkoord VVD CDA nederweert 8Vandaag hebben de coalitiepartijen CDA en VVD hun coalitieakkoord gepresenteerd in het gemeentehuis van Nederweert.

“Richting geven, ruimte bieden en verbinden” is de titel van het akkoord waarmee beide partijen de komende raadsperiode aan de slag willen. Ze willen werken aan een gemeente die daadkracht toont en die ten dienste van haar inwoners staat. De coalitie CDA en VVD wil de komende jaren de lasten voor burgers en bedrijven niet verhogen. Er moet meer ruimte komen voor jongeren en initiatieven vanuit de samenleving.

Afsluitend hebben de coalitiepartijen iedereen uitgenodigd om op 6 mei een biertje te komen drinken bij Eetcafé De Kleine Winst zodat er SAMEN een toost uitgebracht kan worden op het bereikte resultaat.

De tien speerpunten van dit coalitieakkoord:

  1. Verbindend besturen samen met mensen, maatschappelijke partners en het bedrijfsleven.
  2. Een sociaal beleid dat eigen kracht genereert en stimuleert en een vangnet biedt voor wie het nodig heeft.
  3. Goede voorzieningen in de kernen door samen te werken met mensen, verenigingen en partners. Extra aandacht voor initiatieven voor, door en van jongeren.
  4. Een sterke economie met oog voor de bereikbaarheid in de vorm van een verbeterde verbinding van de N266 – N275 – A2 en een wervende aanpak door o.a. marktconforme prijzen van bedrijventerrein Pannenweg. We geven ruimte aan ondernemers.
  5. Een toekomstbestendig en goed functionerend centrum door uitvoering van het Centrumplan met aandacht voor randvoorwaardelijke zaken zoals parkeren en een optimale bereikbaarheid.
  6. Bevordering van het toerisme door verbetering van de infrastructuur waaronder o.a. aanleg, het onderhoud en het verbinden van fiets-, wandel- en ruiterpaden.
  7. Ontwikkeling van het buitengebied, waarbij de gemeente faciliterend optreedt bij innovatieve ideeën. We geven ruimte aan excellente bedrijven en kwaliteit moet een uitgangspunt zijn. Verder terugdringen van geur- en fijn stof problematiek staat hierbij voorop.
  8. Goed onderwijs voor iedereen en handhaven van een basisschool in iedere kern.
  9. De woningmarkt af blijven stemmen op de woonbehoefte en zorgen voor een goede woonomgeving met passende voorzieningen.
  10. Zoeken van samenwerking in de regio op zaken die het gemeentelijk niveau overstijgen

[pdf issuu_pdf_id=”140430093152-eac4fb4428df43f0b30c7495dec5514f” layout=”1″ width=”640″ height=”480″ bgcolor=”FFFFFF” allow_full_screen_=”1″ flip_timelaps=”6000″ ]

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie