Site pictogram Nederweert24

Officiële sleuteloverdracht Franciscus Huis Weert

Franciscus Huis Weert (2)Dinsdagavond werd tijdens een drukbezochte bijeenkomst in de parochiekerk de H. Franciscus van Assisi op de Biest 43a in Weert de sleutel van het gebouw symbolisch overhandigd aan Thijs Hendrix uit Ospel. Met deze handeling mag de kerk zich officieel een Franciscus huis noemen. Niet alleen Thijs maar alle initiatiefnemers en aanwezigen kregen de sleutel in handen ten teken dat het een Huis voor iedereen is die een steentje wil bijdragen aan de maatschappij.

Franciscus Huis Weert

“De sleutel geeft niet alleen toegang tot het Franciscus huis maar ook tot je eigen hart. Vrede en alle goeds voor alle mensen”, aldus pastoor-deken Hans Franken. Thijs Hendrix vindt dat het huis voor iedereen uit het Land van Weert is. “Mensen met ideeën zijn van harte welkom. Alles is mogelijk als we samenwerken”.

Thijs werd mede vanuit zijn lidmaatschap van Centesimus Annus Pro Pontifice hiertoe geïnspireerd. Het Franciscus Huis in Weert heeft als doelstelling om het voormalige kerkgebouw te gebruiken voor maatschappelijke doeleinden, vooral sociale, educatieve en culturele activiteiten en zo een waardige bestemming te geven aan de kerk die werd gebouwd in 1963.

Na de sleuteloverdracht was er voor alle genodigden een Franciscaanse maaltijd in de “oude” Paterskerk.

Mobiele versie afsluiten