Site pictogram Nederweert24

Thieu en Drica Nies-de Wit 65 jaar getrouwd

Echtpaar Nies 65 jaar getrouwdThieu Nies en Drica de Wit waren op 1 april 65 jaar getrouwd. Reden voor het college van burgemeester en wethouders om het paar persoonlijk te feliciteren.

Thieu en Drica Nies-de Wit 65 jaar getrouwd

Thieu Nies werd geboren op 6 september 1921 en komt uit een groot gezin, net als Drica de Wit. Zij is geboren op 22 juli 1925. Op 1 april 1949 trouwden ze voor de burgerlijke stand en op 20 april werd het huwelijk kerkelijk ingezegend. Het feest werd destijds bij familie in het café gevierd. Het diner bestond uit boerenkool met worst en het bruidscadeau uit twee koeien en twee biggetjes. De eerste jaren woonden het paar in bij de ouders van Thieu. In 1950 kwam de eerste zoon ter wereld.

Na enkele jaren verhuisde het gezin, waar toen al vier zonen geboren waren, terug naar het buitengebied van Ospel. Daar werd het boerenbedrijfje opgestart. In 1956 werd de eerste dochter van Thieu en Drica geboren. De jaren daarna werd gestart met de bouw van een nieuw huis waar ze in 1961 gingen wonen.

Het gezin bestond toen uit vijf zonen en twee dochters. Het was hard werken op het boerenbedrijf en ook de kinderen hielpen mee met allerlei klusjes. De jaren daarna werd het gezin nog uitgebreid met twee zonen. Toen het boerenbedrijf niet meer genoeg geld opbracht, begon Thieu bij het Waterschap en vervolgens bij de Wegenbouw. Drica zorgde voor het gezin. Later heeft ze ook nog champignons geplukt.

In 1972 ‘vloog de eerste vogel uit’. Oudste zoon Wiek trouwde en een jaar later werd de eerste kleinzoon geboren. De jaren daarna verlieten ook de andere kinderen het ouderlijk huis. In 1999 besloten Thieu en Drica om kleiner te gaan wonen en verhuisden ze naar de kern van Ospel. Sinds enkele jaren wonen ze in Nederweert. Thieu en Drica hebben inmiddels veertien kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

Ze hopen met de hele familie op 20 april gezellig samen te kunnen zijn onder het genot van een hapje en een drankje. Het college bracht op dinsdag 7 april al een taart mee voor het briljanten bruidspaar om dit bijzondere jubileum te vieren. Burgemeester Evers kon niet aanwezig zijn; hij bezoekt het paar alsnog op korte termijn.

Mobiele versie afsluiten