Skip to content

Stichting Nederweert Collecteert…. Een introductie

Glendi
11 april 2014 | 14:10

Advertentie

Stichting Nederweert CollecteertSteeds minder collectanten en ergernis aan de deur heeft de vertegenwoordigers van goede doelen in Nederweert vorig jaar doen besluiten  een nieuwe weg in te slaan. Met de Stichting Nederweert Collecteert (SNC) wordt een aantal landelijke goede doelen in één keer bij je onder de aandacht gebracht.

Stichting Nederweert Collecteert

Stichting Nederweert Collecteert is ontstaan uit de vertegenwoordigers van de verschillende goede doelen die in Nederweert al vele jaren collecteren. Deze mensen zochten naar een oplossing om de grote toeloop (ergernis) aan de deur te verminderen én tegelijkertijd voor het teruglopend aantal collectanten. Uit deze groep goede doelen ontstond na onderzoek een bestuur, bestaande uit 4 personen, met ondersteuning van de coördinatoren van de 18 aangesloten goede doelen. In de komende weken worden de goede doelen voorgesteld. De collecte zal plaats vinden van 22 t/m 25 april.

Informatie of vragen? Henny Kroezen 0495 – 632 155

Jantje Beton
Jantje Beton staat voor kinderen en vrije tijd en vindt het heel belangrijk dat kinderen buiten spelen. Hiermee doen ze allerlei indrukken en ervaringen op die essentieel zijn voor hun ontwikkeling. De opbrengst is bestemd voor speelplezier van kinderen in Nederland. De ene helft wordt landelijk en de andere helft wordt lokaal (bij scouting) besteed. www.jantjebeton.nl

Nierstichting
Een nierziekte kan je al van het begin van je leven treffen. Een belangrijke ambitie van de Nierstichting is het aantal transplantaties de komende jaren met 25% te verhogen zodat meer mensen in leven blijven en zo de vrijheid en energie hebben om ook écht te kunnen blijven leven.

KWF Kankerbestrijding
Kanker raakt ons allemaal. Kanker bestrijden, is kanker begrijpen. Dankzij wetenschappelijk onderzoek neemt de kennis over kanker alsmaar toe. Hierdoor wordt steeds beter duidelijk hoe kanker ontstaat, kan kanker eerder worden opgespoord, zijn behandelingen effectiever en overleven meer mensen

Dierenbescherming
De opbrengst van de collecte is bestemd voor de opvang en verzorging van verwaarloosde, mishandelde en op straat gezette dieren in de regio Limburg.

Nationaal MS Fonds
Multiple Sclerose is een ziekte die te maken heeft met het centrale zenuwstelsel. Het is geen spierziekte. Door MS raakt het centraal zenuwstelsel, wat bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg, beschadigd. Het beschermlaagje van zenuwuitlopers (myeline) wordt aangetast waardoor verlammingsverschijnselen kunnen ontstaan. De wetenschap heeft als doel het evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen zodat de kwaliteit van leven beter wordt.

Nederlandse Brandwonden Stichting
De Nederlandse Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in de dagelijkse strijd tegen littekens. De stichting financiert wetenschappelijk onderzoek, ondersteunt artsen en verpleegkundigen, zet campagnes in om brandwonden te voorkomen en helpt slachtoffers sterker en weerbaarder te worden.

Fonds verstandelijke gehandicapten
Het Fonds verstandelijk gehandicapten wil bereiken dat onze samenleving mensen met een verstandelijke handicap niet alleen beoordeelt op hun beperking. Het fonds steunt projecten die het mogelijk maken hun talenten en kwaliteiten te ontwikkelen. Ook mensen met een verstandelijke beperking willen niets liever dan erbij horen, naar school gaan, sporten, koken of de trein nemen. Dagelijkse dingen die voor de meeste mensen vanzelfsprekend zijn!

Vastenaktie
De Vastenaktie ondersteunt het project van Pater Cuijpers uit Ospel. Middels een leerprogramma leren ouders van straatkinderen in Manila hun kinderen te begeleiden en ondersteunen bij scholing en educatie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie