Skip to content

Filosoof Bas Haring te gast bij Bibliocenter Weert

Glendi
25 maart 2014 | 8:00

Advertentie

Bas HaringBas Haring is in de maand van de Filosofie op vrijdag 4 april te gast bij Bibliocenter Weert. Op een frisse en toegankelijke manier legt hij wetenschap en filosofie zo uit, dat het begrijpelijk is voor iedereen. Hij prikkelt mensen om op een rationale manier naar zichzelf en hun omgeving te kijken. Bas is op tv te zien in het programma Proefkonijnen.

Bas Haring te gast bij Bibliocenter Weert

Bas Haring (1968) is hoogleraar aan de Universiteit van Leiden waar hij de eerste leerstoel “publiek begrip van wetenschap” bekleedt. Hij promoveerde op Kunstmatige Intelligentie. Hij traint jonge wetenschappers in het toegankelijk maken van wetenschap en is tv-presentator en schrijver. Hij is momenteel te zien in het tv-programma Proefkonijnen bij BNN op Nederland 3.

Bas Haring geeft regelmatig lezingen. Het zijn nooit standaardverhalen. Hij bedenkt altijd weer iets nieuws en spreekt over uiteenlopende onderwerpen. Het is zijn ambitie om mensen te laten zien dat je op andere manieren tegen zaken aan kan kijken. Want, zegt deze volksfilosoof in een interview: ‘Ik wil mensen niet per se antwoorden geven. Ik wil laten zien dat je bij al onze zekerheden vragen kunt stellen.’ Hij hoopt dat mensen na een lezing zeggen: ‘Hmmm… interessant. Hier moet ik nog eens over nadenken.’

De lezing begint om 19.30 uur. Reserveren kan via de site www.bibliocenter.nl of aan de balie van de bibliotheek. De toegang is 12,50 euro voor bibliotheekleden / 17,50 euro niet-leden. Gereduceerde scholierenprijs 7,50 euro. Adres: Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

Advertentie

1 Reactie

  1. Die griezel van tv als deze in beeld verschijnt met zijn gezwam gaat de tv uit.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie