Site pictogram Nederweert24

NK Eerste Hulp aan Drenkelingen (EHaD)

Reddingsbrigade NederweertVorig jaar vierde Reddingsbrigade Nederweert haar 40 jarig jubileum. Diverse activiteiten werden in dat jaar georganiseerd en de brigade meldde zich aan voor de medeorganisatie van het Nederlands Kampioenschap EHaD. EHaD staat voor Eerste Hulp aan Drenkelingen. Doel van zo’n wedstrijd is om drenkelingen zo snel mogelijk op de kant brengen en verdere medische hulp geven. Inmiddels is EHaD gewijzigd in SECR. Verderop staat hierover een korte beschrijving.

NK Eerste Hulp aan Drenkelingen (EHaD)

Op zaterdag 22 maart mag de club in het kader van hun 40 jarig jubileum het NK Eerste Hulp aan Drenkelingen (EHaD) in Nederweert verzorgen. Diverse teams uit heel Nederland zullen hier met meerdere teams strijden om de titel. Ook Nederweert zal met minimaal 2 teams meedoen.

Korte wedstrijdomschrijving
Elke wedstrijdploeg heeft een leider en 3 redders die een incident samen tot een goed einde moeten brengen. Het doel van een Simulatie van optreden bij een waterongeval (Simulatie van een Redding – SERC) is om vast te stellen wat de mogelijkheden van een redder of een groep van redders zijn om op te treden op snelheid en onder druk te beredeneren en te plannen. De veiligheid van de redder is erg belangrijk. De redder moet kunnen omgaan met een noodsituatie die niet van tevoren bekend is.

Bij SERC moeten de basisprincipes van redding begrepen en toegepast worden. Deze principes kunnen in groepen worden ondergebracht:

  1. herkenning van een probleem
  2. inschatten van de situatie
  3. plannen van een actieplan om het probleem aan te pakken
  4. actie om de redding uit te voeren
  5. zorg voor de slachtoffers

De puntenwaardering geschiedt middels een technische jury en een medische jury.

Reddingsbrigade Nederweert nodigt iedereen uit om te komen kijken naar deze voor Nederweert unieke wedstrijd aanstaande zaterdag 22 maart van 13.00 tot 16.00 uur in Sportcentrum LACO zwembad te Nederweert.

Mobiele versie afsluiten