Skip to content

Bureau Jeugdzorg sluit overeenkomst

Redactie
28 februari 2014 | 10:49

Advertentie

jeugdzorgVele partijen waren de afgelopen maanden betrokken bij de onderhandelingen tussen de gemeenten en Bureau Jeugdzorg want vanaf 2015 komt de verantwoordelijkheid van de jeugdhulp bij gemeenten te liggen. In 2013 hebben de zeven Midden-Limburgse gemeenten een intensief interactief proces doorlopen met jeugdzorggebruikers en -partners om met elkaar na te denken over de toekomstige jeugdhulp in de regio.

Bureau Jeugdzorg sluit overeenkomst

Met de komst van de nieuwe jeugdwet worden alle bestaande afspraken beëindigd tussen de huidige financiers en de aanbieders van jeugdzorg. De 41 zorgregio’s hebben een regionaal transitiearrangement opgesteld. Dit arrangement beschrijft hoe de samenwerkende gemeenten, zorgaanbieders en financiers de zorg gaan realiseren vanaf 2015. De 7 Midden-Limburgse gemeenten en Bureau Jeugdzorg (BJZ) hebben eind februari bestuurlijke afspraken gemaakt over het jaar 2015. Het gaat om gezamenlijke afspraken die de continuïteit van functies van BJZ, de daarvoor benodigde infrastructuur en zorg voor cliënten kan waarborgen.

Door de bestuurlijke afspraken worden de volgende garanties geboden:

  • Vanaf 2015 ligt de toegang van de jeugdhulp bij de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG). Verschillende taken van BJZ worden overgenomen door het CJG waardoor de continuïteit van de zorg is gegarandeerd.
  • Jeugdbescherming en jeugdreclassering blijven in 2015 taken van BJZ. In 2014 wordt in overleg met partners de aansluiting bij het CJG bepaald.
  • De taken van het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) worden vanaf 2015 belegd bij het Advies- en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling (AMHK). De gemeenten moeten nog een keuze maken bij welke organisatie zij het AMHK zullen gaan onderbrengen.
  • Spoedeisende hulp blijft in 2015 onderdeel van BJZ.

De komende maanden staan in het teken van het concretiseren van de afspraken. Ook worden de komende maanden met andere aanbieders van jeugdhulp afspraken gemaakt. De sluitende afspraken worden op korte termijn behandeld door de B&W-colleges van de Midden-Limburgse gemeenten. Daarna worden de 7 gemeenteraden geïnformeerd.

Foto: bjzlimburg.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie