Site pictogram Nederweert24

Studiekeuze: Jongeren gek door keuzes

Angelique-CarisV2Jongeren gek door keuzes” is een artikel dat ik las op de site van rtlnieuws (klik hier). Het aantal jongeren tot 18 jaar dat bij een psycholoog of psychiater terechtkomt, neemt de afgelopen vier jaar elk jaar met 8,5% toe. Een stijging die groter is dan bij volwassenen en ouderen.

Waar zijn we mee bezig?

Een goede begeleiding bij het maken van een studiekeuze, geeft zo veel meer rust. En de studiekeuze voor het leven, die bestaat al lang niet meer. Wie doet nu nog waar hij vroeger voor gestudeerd heeft? Het aantal werknemers dat hier een positief antwoord op kan geven is vele malen kleiner dan het aantal werknemers dat iets anders is gaan doen.

Zoek naar de optimale begeleiding bij het maken van een studiekeuze. Focus op het kind! Dan hoeft zo’n titel niet meer te verschijnen bij rtlnieuws.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Dit kan zijn door ontslag, stress en burn-out, maar ook op het moment dat je twijfelt over je huidige baan.

Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Door het grote aanbod aan opleidingen, zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. Dan is wat extra hulp een goede investering in de toekomst. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Meer weten over het werk van een loopbaanadviseur? Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Opzoek naar een baan? Kijk op onze vacaturepagina!

Mobiele versie afsluiten