Site pictogram Nederweert24

Arbeidsrecht: regels nieuw arbeidscontract vanaf 1 juli 2014

Angelique-CarisV2Vanaf 1 juli 2014 komt er een wijziging in de wetgeving van arbeidsovereenkomsten voor werknemers die een nieuw arbeidscontract tekenen bij hun huidige werkgever of bij een nieuwe werkgever.

Veranderingen per 1 juli 2014

  • Geen proeftijd In een contract van 6 maanden of korter mag geen proeftijd meer worden opgenomen. Nu is dat nog 1 maand.
  • Opzegtermijn Bij een tijdelijk contract moet de medewerker een maand vantevoren geïnformeerd worden of zijn contract wel of niet verlengd wordt. Dit geldt niet voor contracten korter dan 6 maanden. Nu mag dat nog op de dag voordat het contract eindigt.
  • Periode tijdelijk contract wordt korter Je mag maar 3 tijdelijke contracten krijgen in een periode van twee jaar. Nu is dat een periode van drie jaar.
  • Verlenging onderbreekperiode Nadat je drie tijdelijke contracten hebt uitgezeten verandert de onderbreekperiode in zes maanden. Na die zes maanden kan je ex-werkgever je wederom drie contracten in twee jaar aanbieden. Nu is die onderbreekperiode drie maanden.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Dit kan zijn door ontslag, stress en burn-out, maar ook op het moment dat je twijfelt over je huidige baan.

Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Door het grote aanbod aan opleidingen, zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. Dan is wat extra hulp een goede investering in de toekomst. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Meer weten over het werk van een loopbaanadviseur? Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Opzoek naar een baan? Kijk op onze vacaturepagina!

Mobiele versie afsluiten