Site pictogram Nederweert24

Jaaroverzicht Brandweer Nederweert (Foto’s)

Buitenbrand Gommers Nederweert EindDe brandweer van Nederweert is het afgelopen jaar in totaal 139 keer uitgerukt. Dit is iets meer dan vorig jaar.

Er waren weer minder automatische meldingen maar daartegenover stonden iets meer verkeersongevallen. Verder waren er twee woningbranden. Zeer grote branden zijn er geweest in de viskwekerij aan de Hofweg, de varkensstallen aan de Heijsterstraat en in het oude gedeelte van de Boerenbond.

Jaaroverzicht Brandweer Nederweert 2013

Op dit moment zorgen 31 vrijwilligers ervoor dat er 365 dagen per jaar brandweerzorg geleverd kan worden in de gemeente Nederweert. Afgelopen jaar zijn drie nieuwe enthousiaste vrijwilligers aangesteld om het team te komen versterken.

Binnenkort zal het jaarverslag verschijnen met alle statistieken van de brandweer Nederweert. Van de 139 uitrukken zijn er 20 meldingen geweest tijdens de stormschade in Weert. Als die in mindering worden gebracht op het totaal aantal uitrukken betreft het 119 meldingen in totaal voor de gemeente Nederweert. Dit aantal is vergelijkbaar met vorig jaar (122). Voorgaande jaren waren de uitruk aantallen respectievelijk: 2012 – 122 keer, 2011 – 156 keer, 2010 – 164 keer.

Mobiele versie afsluiten