Site pictogram Nederweert24

CDA blij met kwaliteit speelvoorzieningen

2013-12-12 Speelveld Nederweert Populierenstraat 2563Het CDA Nederweert is tevreden over de uitvoering van het speelruimtebeleid in de gemeente. Begin 2013 heeft de gemeenteraad het speelruimtebeleid geëvalueerd en op aandringen van het CDA is besloten om met name de speelvoorzieningen in het centrum van Nederweert te verbeteren.

Kwaliteit speelvoorzieningen

Afgelopen voorjaar is de vernieuwde speelvoorziening op de hoek Populierenstraat/Staat heropend. Inmiddels is gestart met het verbeteren van het speelveldje van het St. Antoniusplein. Verder wordt het groene terrein aan de Mgr. Kreijelmansstraat in Nederweert (tijdelijk) ingericht als speelterrein. Ook nabij de school in Ospel is de speelvoorziening (met dank aan ijverige vrijwilligers) voorzien van een mooie omheining en enkele nieuwe toestellen en is de speelruimte zelfs uitgebreid met een crossbaan waar de jeugd zich kan uitleven op een uitdagend parcours.

Het CDA is blij met de door de gemeente en inwoners ondernomen acties. Kwalitatief goede speelplekken nodigen kinderen en hun ouders uit om naar buiten te gaan. Dit is goed voor de ontwikkeling van de kinderen en voor de leefbaarheid in de dorpen.

Mobiele versie afsluiten