Site pictogram Nederweert24

Wandelen en Picknicken in de Natuur

Picknickwandeling in de Groote PeelOp zondag 15 september staat een Peelgids van Staatsbosbeheer voor je klaar voor een picknickwandeling door Nationaal Park De Groote Peel.

De natuur prikkelt al je zintuigen

Juist de combinatie van deze prikkels maakt je natuurbeleving compleet. Een Peelgids van Staatsbosbeheer laat je door allerlei eenvoudige opdrachten ervaren hoe je je nog bewuster wordt van die natuur. Het leuke is dat je die ervaring ook kunt gebruiken tijdens andere wandelingen. Halverwege de wandeling wordt er een mooi plekje gezocht om te picknicken.

Na afloop kun je in het overdekte Amfitheater van Buitencentrum De Pelen nog heerlijk nagenieten van de wandeling onder het genot van lekkere, jazzy muziek. Vanaf 13.30 uur speelt hier de 4-koppige band See Q rustige en toegankelijke jazz covers met een bluesy ondertoon. Om 15.00 uur en 16.00 uur neemt Gerard van Kol het stokje over en sluit deze muzikale middag af met zelfgeschreven liedjes in het Brabants (Leissels) dialect en vertelt hij verhalen en leuke anekdotes.

Wanneer je niet deel wilt nemen aan de wandeling kun je in het Buitencentrum vanaf 12.00 uur  een optreden van Moina bezoeken. Dit coverbandje met leden uit Deurne en Liessel steekt nummers vanaf de jaren ’60 tot heden in een nieuw jasje.

De wandeling start om 11.00 uur vanaf Buitencentrum De Pelen en duurt tot 13.30 uur. Deelname kost € 12,50 per volwassene en € 10,- per kind (inclusief picknick). Maximaal 20 deelnemers kunnen meedoen. Opgave kan (tot uiterlijk vrijdag 13 september 17.00 uur) via 0495 – 641 497 of per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl.

Mobiele versie afsluiten