Skip to content

Ospelse Molendag bij Molen De Korenbloem

Glendi
9 augustus 2013 | 7:01

Advertentie

Op zondag 18 augustus is Molen De Korenbloem opengesteld voor het publiek en nodigen de molenaars iedereen uit om een kijkje te komen nemen.Molen de Korenbloem

Ervaar zelf  hoe het leven van de molenaar er vroeger uitzag. Op het grasveld naast de molen laten Koos Bijlmakers en zijn collega een aantal door henzelf gerestaureerde machines zien. Ze vertellen hoe deze machines vroeger gebruikt werden en natuurlijk kun je ook vragen aan ze stellen. Zo zie je bijvoorbeeld een Claas SF maaidorser, een tractor Deutz D 15 met ploeg, een tractor Deutz 5505 met een Claas Maxium stro-pers en een kleine tractor met een zelfbinder.

Expositie
Beneden in de molen exposeert het Ospels kunstenaarsechtpaar Wim en Ingrid van Rooij schilderwerken die perfect passen bij deze Ospelse Molendag. Hun collectie bestaat uit acryl-, pastel- en aquarelwerken. De expositie is geopend op zaterdag én zondag.

Molenrebus
Onderaan dit artikel zie je een rebus. Los deze op en lever hem in tussen 13.00 en 16.00 uur bij de molen. Tijdens de Limburgse Molendag op 5 en 6 oktober zal de winnaar bekend gemaakt worden.

Koffietijd
Om 16.00 uur genieten de molenaars met hun gasten van een welverdiende ‘tas koffie’, geserveerd door de molenaarsvrouwen, en een boterham, gemaakt van zelfgemalen meel en op ambachtelijke wijze gebakken door molenaar Geert. Samen met de alom bekende molenaar Wiel Frenken (81), die als jonge molenaar op de Korenbloem werkte, worden oude herinneringen opgehaald. Niet alleen Wiel, maar ook zijn vrouw, hun zoon, klein- en achterkleinkind zullen aanwezig zijn. Vier generaties samen op de molen is niet alleen speciaal voor Wiel, maar ook voor de molen en de molenaars.

Gedicht
Wiel zijn vrouw, Mia Frenken, zal op deze bijzondere dag een gedicht voordragen met als thema ‘van Boor tot Bekker’. Mia heeft dit gedicht speciaal gemaakt voor deze dag.

De molen aan de Korenbloemstraat 3 te Ospel is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie