Site pictogram Nederweert24

Koningin Maxima bezoekt kampioenschappen robotvoetbal

Robotvoetbal Nederweert 216Van 26-30 juni vinden in Eindhoven de Wereldkampioenschappen Robotvoetbal plaats. De organisatie verwacht vele duizenden bezoekers. Op vrijdag 28 juni bezoekt ook Koningin Maxima de robotvoetbalwedstrijden. Het Nederlandse team van de Technische Universiteit Eindhoven werd vorig jaar in Mexico-Stad wereldkampioen en liet daarbij Iran, China en Portugal ver achter zich. Bij het Nederlandse team zijn ook enkele Nederweertenaren betrokken, zoals student Yanick Douven en directeur bedrijfsvoering Alfons Bruekers. Het team werd in september 2012 door het gemeentebestuur van Nederweert officieel gehuldigd.

Wereldkampioenschappen robotvoetbal in Eindhoven

Bij het robotvoetbal spelen teams van robots tegen elkaar. Ze zijn volledig autonoom, wat wil zeggen dat ze niet met zenders of afstandsbedieningen worden bestuurd, maar geheel uit zichzelf spelen, reageren, verdedigen, aanvallen en scoren. Het is de bedoeling dat de robots zover worden doorontwikkeld, dat ze in 2050 in staat zijn om van een menselijke voetbalteam te winnen. Zover is het nog lang niet, maar de huidige stand van de techniek staat al garant voor een zinderend spannend voetbalspel.

Er doen in Eindhoven 2500 studenten uit 40 verschillende landen mee. Niet alleen aan de voetbalcompetitie, maar ook aan toernooien op het gebied van robots in de zorg, en evacuatierobots bij calamiteiten. Toegang is alle dagen gratis, reserveren is niet nodig.

Voor alle informatie zie http://www.robocup2013.org

Mobiele versie afsluiten