Skip to content

Stichting Nederweert Collecteert

Redactie
3 april 2013 | 11:14

Advertentie

Stichting Nederweert CollecteertNa Leveroy, Nederweert-Eind, Budschop en Ospel maakte in 2012 ook Nederweert voor het eerst kennis met een gezamenlijke collecte. In 2013 gaat Stichting Nederweert Collecteert op de ingeslagen weg verder. Daarmee wordt een aantal landelijke goede doelen in één keer bij u onder de aandacht gebracht. De collectanten van de Stichting Nederweert Collecteert komen van 2 t/m 5 april bij u langs.

In de week van 2 april houdt de Stichting Nederweert Collecteert de collecteweek. De stichting heeft ca. 150 collectanten bereid gevonden het volledige gebied Nederweert, met ruim 4.000 adressen te bezoeken. Dit betekent minder bezoekadressen voor de individuele collectant, en een grotere dekking van het gebied.

“Eén collecte voor 18 goede doelen”

Ieder adres in Nederweert ontvangt een brief van de Stichting Nederweert Collecteert, met daarin een toelichting op de actie en een lijst van goede doelen waaraan gedoneerd kan worden. Het bestuur heeft op de lijst een aantal landelijke goede doelen genoemd, maar ook de EHBO-Nederweert. Het bestuur is namelijk van mening dat deze vereniging een plek op de lijst verdient, omdat de EHBO betrokken is bij alle (grote) evenementen in de gemeente.

Iedereen die een bijdrage wil doen, kan op de lijst het doel van zijn keuze aangeven en het geld in de envelop doen. Tot en met 5 april worden de collecte-enveloppen huis aan huis opgehaald. Iedere collectant kan zich legitimeren en draagt het logo van de stichting bij zich. De collectebussen worden ingezameld bij de Rabobank. Daar wordt de inhoud geteld en verdeeld. Was u niet thuis, dan kunt u de envelop op 4 en 5 april tussen 15.00 en 19.00 uur bij de Rabobank inleveren.

De belastingdienst heeft onlangs de ANBI-status toegekend aan de Stichting Nederweert Collecteert. Hierdoor is een wens van het stichtingsbestuur in vervulling gegaan. De ANBI-toekenning toont aan dat de stichting aan de criteria voldoet om te mogen inzamelen voor het goede doel. Daardoor is het mogelijk uw bankgift in aanmerking te laten komen voor giftenaftrek. Het totaal van de giften moet dan wel voldoen aan de eisen van de Belastingdienst. U kunt uw bijdrage overmaken op 14.78.03.322  t.n.v. Stichting Nederweert Collecteert, onder vermelding van het goede doel of de doelen.

De totale opbrengst zal via het Weekblad voor Nederweert bekend worden gemaakt.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie