Skip to content

Samen sterk tegen inbrekerswerk Nederweert

Redactie
25 maart 2013 | 11:03

Advertentie

Samen sterk tegen inbrekerswerk NederweertJe wil veilig wonen in je eigen huis. Dat is een feit. Aan het voorkomen van inbraken kun je gelukkig zelf veel doen. Politie en gemeente helpen je hierbij. Maar wat kunnen we nog meer doen.

Natuurlijk doet de politie er alles aan om inbraken te voorkomen en daders op te sporen. Via het samenwerkingsverband Waak voor Inbraak wordt al veel informatie aan inwoners gegeven om zo de kans op inbraken te verkleinen. Nu gaat de gemeente hondenbezitters vragen tijdens hun dagelijkse wandeling een oogje in het zeil te houden en verdachte situaties te melden.

Rond 5 april ontvangen ruim 1.000 hondenbezitters van de kern Nederweert een brief met de vraag om hieraan mee te werken. Bij de brief krijgen zij de folder Waak voor Inbraak, een signalementkaartje om verdachte situaties te omschrijven en een hondenpenning.

Aftrap project
Woensdagavond 27 en vrijdagavond 29 maart gaan de wijkagenten, medewerkers van het wijkteam van de politie en vrijwilligers van de politie de wijk Kerneelhoven en omgeving bezoeken. Ze spreken dan bewoners die hun hond uitlaten aan en geven hen uitleg over het project. We hopen dat de hondenbezitters positief reageren en dat ze extra gaan opletten. Als de aangeschreven hondeneigenaren dat ook gaan doen, is het project al voor een groot deel geslaagd.

Samen sterk tegen inbrekerswerk

Meld verdachte situaties
Getuigen van een verdachte situatie kunnen bellen met het algemeen telefoonnummer van de politie, tel. 0900-8844. Bel bij een heterdaad woninginbraak onmiddellijk het alarmnummer 112. In beide gevallen is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie zo nauwkeurig mogelijk door te geven, zoals de locatie, signalementen en eventuele gegevens van een voertuig (kenteken, merk, type, kleur).

Via de website en waakvoorinbraak.nl kun je meer lezen over het project.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie