Skip to content

Nederweert: Samen besparen en verdienen

Redactie
15 maart 2013 | 13:12

Advertentie

De gemeente Nederweert houdt op 11 april een ontbijtsessie voor haar ondernemers met als thema ‘Bespaar en Verdien voor het MKB’. Onder het motto ‘Green Deals voor bedrijven’ krijgen ondernemers via concrete voorbeelden te zien wat energiebesparende maatregelen, zoals duurzame verlichting en zonnepanelen, kunnen opleveren en welke financiële en fiscale mogelijkheden er zijn om de uitvoer van dit soort maatregelen nog aantrekkelijker te maken.

De bijeenkomst vindt plaats in café-zaal Smolenaers in Nederweert-Eind en wordt georganiseerd in samenwerking met de Kamer van Koophandel Limburg, Het Omschakelpunt en MKB-Nederland. De bijeenkomst start om 7:30 uur met een ontbijt. Tijdens de kennisbijeenkomst zijn meerdere deskundigen aanwezig die ondernemers en bedrijven informeren over de mogelijkheden om energie te besparen. Wethouder Wernink zal de bijeenkomst openen.

Nederweert:” Green Deal en energiebesparende tips voor ondernemers”

Het besparen van energie levert direct geld op. De investeringen die hiervoor nodig zijn passen in veel gevallen binnen fiscale maatregelen. Dit maakt het voor ondernemers erg aantrekkelijk om juist nu om te schakelen op energiebesparing en opwekking van duurzame energie. In de vorige Bespaar en Verdien subsidieregeling van de provincie Limburg en de Kamer van Koophandel troffen bijna 450 deelnemende ondernemers energiebesparende maatregelen. Zij besparen nu gezamenlijk € 1.250.000,- per jaar op hun energiekosten.

De gemeente Nederweert heeft een klimaatbeleid waarin energiebesparing één van de speerpunten is. Volgens wethouder Wernink is er al een aantal ondernemers in de gemeente die creatief gebruikmaken van energiebesparende maatregelen. Ze hoopt op een grote opkomst. “De bijeenkomst is bij uitstek een gelegenheid om kennis te delen en van elkaar te leren”, aldus de wethouder.

Na het ontbijtbuffet is voor ondernemers voldoende gelegenheid om te netwerken met collega-ondernemers en aanwezige energie-experts. Bovendien liggen van alle regelingen standaardformulieren klaar. Ondernemers in Nederweert ontvangen via het Centrummanagement een persoonlijke uitnodiging voor de bijeenkomst. Om een goed beeld te krijgen van het aantal deelnemers is opgeven noodzakelijk.

Bron: Gemeente Nederweert

 

Advertentie

1 Reactie

  1. Goed idee, komen er dan toch zeker wel NEDERWEERTER energie-experts of……….


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie