Site pictogram Nederweert24

Bromfietsbestuurder tien keer teveel op

politie controleBij een verkeerscontrole woensdagmiddag onttrok een 26-jarige inwoner van Heythuysen zich aan de controle door er op zijn bromfiets vandoor te gaan. Na een achtervolging door een motoragent stopte de bromfietser uiteindelijk waarna hij kon worden aangehouden.

Hij rook enorm naar alcohol en keek vreemd uit zijn ogen. Na een blaasproef op straat bleek dat hij onder invloed was en werd aan een ademanalyse onderworpen. Hierbij blies hij 10 maal zoveel als hij mocht hebben. De man heeft sinds 2009 zijn bromfietsrijbewijs en heeft dit dus nog geen vijf jaar, zodat hij als beginnend bestuurder wordt beoordeeld. De Uitslag van de ademanalyse was 945 ug/l, meer dan 10 x de strafbare limiet (vanaf 95 ug/l gaat OM vervolgen, 88 ug/l is strafbare limiet voor BB.).

De motoragent nam het rijbewijs in en hij kreeg een rijverbod van 14 uur en het rijbewijs wordt naar het CVOM gezonden. Ook wordt de man aangemeld bij het CBR voor een Educatieve Maatregel Alcohol (EMA)-cursus, waarvan hij de kosten zelf moet betalen.

Mobiele versie afsluiten