Skip to content

Gemeentecompliment Nederweert als nieuwe blijk van waardering

Redactie
17 december 2012 | 16:49

Advertentie

Henk Stals, Ben Houben en De Prullejoekels ontvangen een Gemeentecompliment! Deze nieuwe onderscheiding van de gemeente Nederweert wordt voortaan één keer per jaar in drie categorieën uitgereikt. Als blijk van waardering voor iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt of een bijzondere prestatie heeft geleverd, maar ook als aanmoediging om vooral zo door te gaan.

Personen, verenigingen, instellingen, stichtingen en bedrijven in Nederweert konden dit jaar voor het eerst in aanmerking komen voor een Gemeentecompliment. Het Gemeentecompliment bestaat uit een insigne of een standaard en kan worden gegeven aan een persoon, vereniging, instelling, stichting of bedrijf uit Nederweert die/dat zich verdienstelijk maakt voor de gemeenschap en die/dat een bijzondere prestatie heeft geleverd. Het nieuwe waarderingsinsigne wordt jaarlijks uitgereikt in drie categorieën: Cultuur, Sport en Ondernemerschap. Iedereen kan gedurende het jaar een persoon, vereniging, instelling, stichting of bedrijf voordragen voor het Gemeentecompliment. Een motivatie (maximaal één A4) kan via e-mail of schriftelijk worden ingediend bij de kabinetschef, de heer G. Bruijnaers. De beslissing wie het compliment krijgt toegekend, ligt bij het college van B&W. Het gemeentebestuur heeft er dit eerste jaar bij de introductie voor gekozen om zelf de drie ontvangers te kiezen.

Ondernemerschap: Henk Stals
In de categorie Ondernemerschap is dat Henk Stals uit Nederweert. Hij is met zijn product Happy Ei succesvol en weet dit als ondernemer ook goed op de markt te brengen. Het Happy Ei garandeert drie dingen: versheid, met zorg geproduceerd en rechtstreeks van de boerderij. De heer Stals heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, is innovatief in zijn bedrijfsvoering en vindt het belangrijk dat ook minder kansrijke burgers kunnen deelnemen aan het arbeidsproces. Hij heeft daarom ook een aantal medewerk(st)ers in dienst van Risse bedrijven. Een voorbeeld dus van succesvol én maatschappelijk betrokken ondernemen. Daarnaast is hij ook actief voor de gemeenschap als lid bij brandweerpost Nederweert.

Sport: Ben Houben
Ben Houben uit Ospel krijgt het Gemeentecompliment in de categorie Sport. Hij is inmiddels internationaal de grote inspirator voor Dynamic Tennis, een steeds belangrijker wordende sport en beweegactiviteit voor vooral senioren. Hij geeft zoveel mogelijk clinics in een grote regio tot in België toe. Ook is hij voorzitter van de plaatselijke vereniging DT 1999, de eerste officiële dynamic tennis vereniging in Limburg. De heer Houben is daarnaast zeer actief in het wandelgebeuren. Hij nam het initiatief tot het uitzetten van een aantal wandelroutes in en om Ospel. Onder andere door contact te op te nemen met Schrijverskring Ospel is er een unieke samenwerking tussen cultuur en beweging ontstaan.

Cultuur: De Prullejoekels
Een enthousiaste optochtgroep waar jonge mensen zich gevonden hebben en samen op een plezierige manier bezig zijn met de vastelaovundj. Dat zijn De Prullejoekels uit Nederweert-Eind. Zij ontvangen het Gemeentecompliment in de categorie Cultuur. Met hun creatie nemen ze elk jaar deel aan de optochten in Nederweert en de regio. In 2014 vieren De Prullejoekels het 11 jarig jubileum.

Uitreiking
Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op vrijdag 4 januari wordt het Gemeentecompliment door de burgemeester uitgereikt. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn, van 19.00 tot 20.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie