Skip to content

Afscheid Seniorenplatform Nederweert

Redactie
17 december 2012 | 15:39

Advertentie

Het Seniorenplatform Nederweert heeft te kennen gegeven per 1 januari te stoppen. Volgens de leden heeft het platform geen toegevoegde waarde meer. Bovendien zijn er tal van nieuwe belangengroepen en organisaties voor senioren. Op vrijdag 14 december nam de gemeente daarom afscheid van het seniorenplatform. Het Seniorenplatform Nederweert behartigde sinds 1983 de belangen van alle senioren in de gemeente.

Initiatieven op het terrein van ouderenzorg werden in een vroeg stadium ter beoordeling voorgelegd aan het seniorenplatform. Ook hield zij de voortgang van de plannen nauwkeurig in de gaten. De leden initieerden en stimuleerden het organiseren van activiteiten en gaven het gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd advies. In de beginjaren kwam het platform tweewekelijks bij elkaar om te vergaderen en besluiten te nemen. Daarnaast had zij in het verleden een wekelijks spreekuur voor de senioren die daar behoefte aan hadden.

Waarom stoppen
Het platform is van mening dat de werkwijze en de doelstelling van het seniorenplatform tegenwoordig achterhaald is. Het vergaderen gebeurt nog maar vier keer per jaar en de afgelopen jaren is er ook geen wekelijks spreekuur meer. Senioren en seniorenverenigingen in onze gemeente hebben hier geen behoefte meer aan.

Afscheid
De gemeente nam op vrijdag 14 december in het gemeentehuis afscheid van de leden van het seniorenplatform. Wethouder Frenken bedankte hen voor hun inzet van de afgelopen jaren. Ook gaf ze aan blij te zijn dat het ouderenbeleid in Nederweert gewaarborgd is bij het Wmo-platform. Ze heeft er alle vertrouwen in dat de goede samenwerking met de diverse verenigingen ook in de toekomst voortgezet wordt.

Vijf goede doelen
Het platform heeft aangegeven aan vijf goede doelen voor senioren een kleine bijdrage te willen schenken. Het college van burgemeester en wethouders stemde hiermee in. Daarom waren bij het afscheid ook de vertegenwoordigers van open eettafel Budschop, eetpunt Ospels uitje, open eettafel Leveroy ‘Oet Eate’ en zorgboerderijen De Mildert en Bosserhof uitgenodigd.

Zij ontvingen van het platform allemaal een schenking van € 230.-. Hiermee kunnen ze met de kerstdagen wat extra’s doen voor de senioren.

Foto: Gemeente Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie