Site pictogram Nederweert24

Excursie vol natuurbeleving vanaf Buitencentrum De Pelen

De Groote Peel is een natuurgebied waar het nog écht stil kan zijn. Hoe stil, dat kun je ‘horen’ tijdens de Winterse Stiltewandeling op zondag 16 december. Tijdens deze inspirerende wandeling wordt er ook iets verteld over het gebied, maar natuurbeleving staat voorop.  De excursie is ongeveer zes kilometer lang, duurt 2,5 uur en is vooral geschikt voor volwassenen. Starten om 11.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- per persoon. Aanmelden op nummer: 0495 – 641 497 of per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl

Tijdens een natuurexcursie wordt er meestal veel verteld. Over het ontstaan, de planten en dieren en over de cultuurhistorische waarden van een gebied. Dat is interessant en boeiend en verrijkt je kennis.

De Winterse Stiltewandeling in De Groote Peel biedt nog iets extra’s. Deelnemers krijgen niet alleen informatie over hoe bijzonder de Peel is, maar kunnen de unieke sfeer van het gebied ook aan den lijve ervaren.

De activiteit staat onder begeleiding van enthousiaste Peelgidsen die veel gevoel hebben voor natuurbeleving. Al wandelend in het uitgestrekte Peellandschap worden er op een aantal plekken bijzondere belevingsmomenten ingebouwd waarbij de zintuigen worden geprikkeld. De Groote Peel is, vanwege het weidse en open karakter een ideaal gebied voor natuurbeleving. Weer en wind hebben vrij spel en je kunt er heerlijk uitwaaien. De grillige silhouetten van de kale takken onthullen speciale doorkijkjes en geven het landschap een transparante en winterse sfeer. Een sfeervolle wandeling om heerlijk tot rust te komen en optimaal te genieten van de natuur.

Meer details over deze wandeling in onze agenda

Mobiele versie afsluiten