Skip to content

Meer gesprekspartners Dialoog over buitengebied Nederweert

Redactie
8 oktober 2012 | 11:35

Advertentie

De LLTB-afdeling Weerterland, de stichting Leefbaar Buitengebied en de gemeente Nederweert willen het aantal partners dat deelneemt aan de Dialoog Duurzaam Buitengebied graag uitbreiden. De drie partijen zijn sinds vorig jaar een samenwerkingsverband aangegaan om gezamenlijk invulling te geven aan een duurzaam buitengebied Nederweert. De dorpsraden van Nederweert en de stichting De Heerlijke Peel krijgen ook een plek in deze discussie.

Alle partners zetten zich in om concreet zaken te bereiken.Daarnaast zetten alle partijen sterk in op communicatie. Burgers, ondernemers en andere belanghebbenden dienen voortdurend in gesprek te blijven over nieuwe ontwikkelingen in het buitengebied. Een aantal agrarisch ondernemers heeft proactief contact gezocht met omwonenden om hen te betrekken bij ontwikkelingsplannen.

De publieke discussie rondom geuroverlast heeft voor de aanjager van de discussie, Stichting Leefbaar Buitengebied Nederweert (LBN) en haar aanhang, niet het gewenste resultaat opgeleverd. Dat neemt niet weg dat de evaluatie geurnorm, vastgelegd in een voorstel van B&W, stevig is bediscussieerd door burgers en de raad.

Het projecten “pilot fijnstof” zit in een afrondende fase en de sloopregeling voor oude stallen wordt weer nieuw leven in geroepen. Knelpunten in de verwevingsgebieden krijgen extra aandacht. Punten die het mogelijk maken de dialoog voort te zetten ondanks bedenkingen van de Stichting Leefbaar Buitenbgebied Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie