Skip to content

Scouting PPX start seizoen vol actie

Redactie
17 september 2012 | 14:10

Advertentie

Het is september en dat betekent dat het scoutingseizoen al weer volop bezig is, voor zowel de watertak Mark Twain in hun Thuishaven aan Steer als voor de landtak Paus Pius X in hun blokhut de Boelebeem aan de Bredeweg. Iedereen is weer bijgekomen van het fantastische NICES kamp, het traditionele ‘overvliegen’ van de leden naar een oudere speltak heeft inmiddels plaatsgevonden, de eerste nieuwe schoolvriendjes en –vriendinnetjes zijn al eens mee komen kijken hoe gezellig het is en het programma voor de komende maanden is alweer rijkelijk gevuld.

Zo is Scouting Nederweert uitgekozen om tussen 3 september en 30 september mee te mogen doen met de Club Spaar Actie van Jan Linders, waarmee klanten van de supermarkt door middel van spaarmunten diverse verenigingen kunnen steunen. Om zichzelf hiervoor te promoten zal PPX op zaterdag 22 september in het thema ‘schminckend schommelen’ een leuke activiteit voor het winkelend publiek neerzetten op en rondom Lambertushof. Zoals de naam al doet vermoeden zullen er kinderen (en eventueel zeer enthousiaste volwassenen) geschminckt worden en zullen er verder diverse typische, maar ook verrassend moderne Scouting activiteiten te beleven zijn.

Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer te doen dit seizoen: op 19 oktober staat het grote provinciale puzzelspel ‘Expeditie Joti’ op het programma, een erg spannend spel tegen vele andere Limburgse teams, met crytpische online puzzels, hints die verstopt zijn ergens in Limburg en de vreemdste opdrachten die je op Youtube moet plaatsen om punten te verdienen. De enthousiaste teams van Scouting PPX veroveren vrijwel elk jaar minimaal 1 en soms zelfs 3 plaatsen in de top 5, dus er is een reputatie hoog te houden. Verder volgt er o.a. eind oktober nog een natuurwerkdag voor de jongere leden en uiteraard de Sint Maarten viering op 10 november.

Scouting Paus Pius X Nederweert is een jeugdvereniging die een actief, avontuurlijk, creatief en leerzaam programma biedt voor jeugd en jongeren van 5 tot 23 jaar, zowel op het water als op het land. Daarnaast biedt ze ook voor veel volwassenen een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding, bijvoorbeeld als leiding. Meer informatie over PPX is te vinden op http://www.scoutppx.nl/.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie