Site pictogram Nederweert24

Controle hondenbelasting in gemeente Nederweert

Vanaf begin september gaan controleurs in de gemeente Nederweert huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. De controleurs bellen bij inwoners aan om het hondenbezit te inventariseren. Als een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald, vullen zij een aangiftebiljet in. De controleurs kunnen zich legitimeren.

Iedereen die één of meer honden houdt is in de gemeente Nederweert belastingplichtig en wettelijk verplicht hiervan aangifte te doen. Het aantal honden op een adres bepaalt de hoogte van de aanslag. Het tarief per hond per jaar bedraagt € 50,- voor de eerste hond in 2012. Voor de tweede en elke volgende hond betalen eigenaren € 70,-. Het tarief voor een kennel is maximaal € 200,-.

Heb je een hond maar geen aangiften gedaan dan kun je dat doen via de website www.belastingennederweert.nl. Doe je geen aangiften dan loopt je het risico dat je neen bestuurlijke boete wordt opgelegd. Het te betalen belastingbedrag kan dan worden verhoogd met 100% van het aanslagbedrag.

Medewerk(st)ers van de belastingtelefoon zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur. Meer informatie over de (controle) hondenbelasting is te lezen op de website www.belastingennederweert.nl.

Mobiele versie afsluiten