Skip to content

Tien jaar Peelweek in De Groote Peel

Redactie
30 juni 2012 | 17:58

Advertentie

Wandelen in De PeelVan maandag 30 juli tot en met zondag 5 augustus biedt het nationaal park een hele week GRATIS natuuractiviteiten in De Groote Peel.  Tijdens de Peelweek zijn er, vanuit het buitencentrum De Pelen, zeven dagen lang gezellige gezinstochten,  boeiende ontdekroutes, creatieve natuurworkshops, grappige theatervoorstellingen en nog veel meer activiteiten te beleven. Op zondag wordt deze activiteitenweek feestelijk afgesloten met een sfeervol Streekfestival!

Een hele week lang GRATIS natuuractiviteiten!
De Peelweek start op maandag met speelse gezinstochten en de sfeervolle avondwandeling De Nachtwaker. Op dinsdag worden de zintuigen geprikkeld tijdens het Zinderende Zintuigenpad en zijn er Kindertheatervoorstellingen in het amfitheater van het buitencentrum. Wie op woensdag de Van mug tot veenmosroute loopt ontdekt meer over de planten en dieren die in De Groote Peel voorkomen. Op donderdag kunnen dappere ouders (en kinderen) op zoek naar het Zwarte Goud tijdens het Roverspad. Daarbij komen ze vast en zeker een paar rovers van de Zwarte Raven tegen! Nico de verhalenman vertelt die middag een aantal avontuurlijke verhalen. Creatieve kinderen kunnen op vrijdag aan de slag tijdens de Knutselworkshop. Op vrijdagavond speelt F.A.R.T. , een energieke en eigenzinnige lokale band unplugged in de Peel. Op zaterdag is voor vroege vogels een vogelexcursie en kunnen gezinnen met kinderen genieten van verschillende zomerse doe- en ontdektochten.

Feestelijke afsluiting met Streekmuziek bij het buitencentrum
Sinds een paar jaar wordt de Peelweek op feestelijke wijze afgesloten met een Streekfestival. Vanaf 12.00 uur zijn er diverse optredens van Streekmuzikanten in en rondom het buitencentrum De Pelen. In het nationaal park De Groote Peel is er bovendien een Turfstekerroute uitgezet waarbij de wandelaars op ontspannen manier kennis maken het turfstekerverleden van het gebied.

Buitencentrum De Pelen, het startpunt van natuurbeleving!
Maar, deze zomer zijn er nog veel meer activiteiten te beleven in het Nationaal Park De Groote Peel. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer is daarbij het startpunt voor al die natuurbeleving. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: http://www.staatsbosbeheer.nl/ of

http://www.np-degrootepeel.nl/

Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15 Ospel
T 0495 – 641 497
E depelen@staatsbosbeheer.nl

Elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie